Κόσμος

«Παράθυρο» από τη Νότια Κορέα για αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Οργισμένη αντίδραση της Ρωσίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο μέτωπο ανοίγει η Ρωσία, αυτή τη φορά με τη Νότια Κορέα, μετά από δήλωση του προέδρου της που άνοιγε για πρώτη φορά παράθυρο αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Οποιαδήποτε απόφαση της Νότιας Κορέας να εφοδιάσει με όπλα την Ουκρανία θα καταστήσει τη Σεούλ συμμετέχουσα στη σύγκρουση, ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο δια του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Νότια Κορέα κατήγγειλε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έδωσε οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο, όμως αντίθετα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους συμμάχους απέφυγε μέχρι τώρα να στείλει όπλα.

Σε συνέντευξη χθες Τρίτη στο Reuters πριν από μια επίσκεψη στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γουν Σουκ Γέολ είπε πως η Σεούλ θα εξετάσει την αποστολή όπλων στο Κίεβο σε περίπτωση μιας μεγάλης νέας επίθεσης εναντίον Ουκρανών αμάχων.

https://twitter.com/NOELreports/status/1648567331927347201?s=20

«Δυστυχώς η Σεούλ έχει λάβει μια μάλλον εχθρική στάση στην όλη ιστορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα προσπαθήσουν να τραβήξουν όλο και περισσότερες χώρες απευθείας σε αυτή τη σύγκρουση. Όμως, βέβαια, η έναρξη της παράδοσης όπλων θα σημαίνει έμμεσα ένα ορισμένο στάδιο ανάμιξης σε αυτή τη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Πιο θερμόαιμος ο πρώην πρόεδρος τη Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που κάνει συχνά πολεμοχαρή σχόλια για τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, άφησε να εννοηθεί πως η Μόσχα θα απαντήσει προμηθεύοντας προχωρημένο οπλισμό στη Βόρεια Κορέα.

«Αναρωτιέμαι τι θα πουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας [της Νότιας Κορέας] όταν δουν τα τελευταία σχέδια ρωσικών όπλων στα χέρια των πιο κοντινών γειτόνων τους — των εταίρων μας από τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτηση στο Instagram.

Οι Ουκρανοί βέβαια δεν έχασαν την ευκαιρία να τρολάρουν τον Μεντβέντεφ και τις δηλώσεις του. Όπως ο σύμβουλος του Ουκρανικού υπουργείο Εσωτερικών, Άντον Γερασένκο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «τραπέζωσε» την αφρόκρεμα της παγκόσμιας τεχνολογίας από τον Έλον Μασκ μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Το παρών έδωσαν ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Ποτσάι, ο ιδρυτής της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, ο πρόεδρος της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν και ο CEO της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι
Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε στον Λευκό Οίκο τα κορυφαία ονόματα της τεχνολογίας
Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή από την υπεράσπιση μετά το αδιέξοδο στη δίκη για τον θάνατο των 3 παιδιών της – «Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;»
Ο δικηγόρος της 36χρονης μητέρας αμφισβητεί πλέον ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τη συνδέουν με τους θανάτους των τριών παιδιών της - Τι απαντά η εισαγγελέας
Η Λίτσει Κλάνσι