Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Παράθυρο από Ζάεφ για αλλαγή στις πρόωρες εκλογές

Βόρεια Μακεδονία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών που έχει αποφασιστεί να γίνουν στις 12 Απριλίου άφησε Ζόραν Ζάεφ. Τι επικαλείται…

Το επιχείρημα που έριξε στο τραπέζι ο Ζόραν Ζάεφ είναι η επικύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Και μπορεί να υποστηρίζει ότι η ημερομηνία των εκλογών θα πρέπει να τηρηθεί, ωστόσο υπάρχει περιθώριο για αλλαγή.

Η ιστοσελίδα Republica αναφέρει πως ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε. «Πρέπει να εμμείνουμε στις αποφάσεις, τουλάχιστον αυτές που έχουμε πετύχει με συναίνεση και πρέπει να τηρήσουμε την ημερομηνία της 12ης Απριλίου. Βέβαια, κάθε φορά η ευθύνη του κράτους είναι πάνω από όλα. Αφήνουμε ένα περιθώριο για όποιες αλλαγές, κυρίως λόγω της κύρωσης της ένταξης στο ΝΑΤΟ».

Στη συνέχεια ο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συμπλήρωσε: «Όταν οι 29 χώρες μέλη έχουν επικυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και μετά πρέπει να το κυρώσει η Βόρεια Μακεδονία, δεν μπορούμε να μην έχουμε κοινοβούλιο».

Σύμφωνα, πάντως, με το δημοσίευμα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζόραν Ζάεφ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών. Απαντώντας μάλιστα σε βουλευτή, για το αν είναι σωστό να οριστούν πρεσβευτές πριν από τις εκλογές, ο Ζάεφ απάντησε: «Δεν θα υπάρχει νέα κυβέρνηση τον Απρίλιο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι έχει κάνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης ότι το κοινοβούλιο θα διαλυθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις