Κόσμος

Παρίσι: Τι αποκάλυψε ο Μοχαμάντ Αμπντεσλάμ για τον αδελφό του καταζητούμενο Σαλά

Ο αδελφός του Σαλά Αμπντεσλάμ, ενός υπόπτου-κλειδί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δε γνωρίζει που βρίσκεται ο αδελφός του, ενώ έκανε λόγο ενώπιον πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης για ένα «φυσιολογικό αγόρι». 

«Δε γνωρίζουμε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Δεν το γνωρίζουμε, με την ένταση που υπάρχει, εάν θα τολμήσει να παραδοθεί ή όχι στη Δικαιοσύνη (…) Ήταν ένα απόλυτα φυσιολογικό αγόρι» επιβεβαίωσε ο Μοχαμάντ Αμπντεσλάμ από το Μόλενμπεκ του Βελγίου λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος από τη βελγική Δικαιοσύνη.
O Μοχαμάντ Αμπντεσλάμ είναι επίσης αδελφός ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ερωτηθείς σχετικά με το παρελθόν και τις διασυνδέσεις των δύο του αδελφών, ο Αμπντεσλάμ τόνισε ότι δε γνωρίζει τίποτα.
«Όχι, δεν το γνωρίζαμε. Ούτε εμείς ούτε η οικογένειά μας. Ήταν μεγάλα παιδιά, ήταν ενήλικες. Δεν θα τους ρωτάγαμε πώς περνούν τον χρόνο τους κάθε φορά που έφευγαν από τα σπίτια τους» διαβεβαίωσε.
«Έχουμε συγκλονιστεί απ’ ό,τι συνέβη. Το μάθαμε όπως πολλοί άλλοι από εσάς. Και δε σκεφτήκαμε οποιαδήποτε στιγμή ότι ένας από τους αδελφούς μου συνδεόταν με αυτές τις επιθέσεις» δήλωσε επιπλέον προτού αναφερθεί στα θύματά των επιθέσεων.

«Σκεφτόμαστε ουσιαστικά τα θύματα, τις οικογένειές τους. Ωστόσο πρέπει κι εσείς να κατανοήσετε ότι έχουμε και εμείς μητέρα, έχουμε οικογένεια και παραμένουμε παιδιά (της οικογένειας) ό,τι κι αν συμβεί» κατέληξε ο τρίτος αδελφός της οικογένειας Αμπντεσλάμ.
Ο Μοχαμάντ συνελήφθη το Σάββατο στο Μόλενμπεκ ωστόσο αποφυλακίστηκε σήμερα «χωρίς να του απαγγελθεί οποιαδήποτε κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε στοιχείο σε βάρος του» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος του, Ναταλί Γκαλάν.

«Είχε άλλοθι. Την Παρασκευή το βράδυ βρισκόταν με τον συνεργάτη του στη Λιέγη (ανατολικό Βέλγιο) όπου εργάζονταν σε ένα σχέδιο ανακαίνισης ενός μπαρ. (Οι δηλώσεις) του συνεργάτη του, οι κλήσεις στο τηλέφωνο…» επιβεβαιώνουν «ότι δε μπορούσε να βρίσκεται στο Παρίσι την Παρασκευή» προσέθεσε η Γκαλάν.
«Δεν είχε επικοινωνήσει με τα αδέλφια του τις τελευταίες ημέρες» τόνισε η ίδια. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στις ΗΠΑ: Αγόρι 8 ετών βρέθηκε νεκρό μέσα σε φορητό ψυγείο – Η μητέρα και η γιαγιά του κατηγορούνται για φόνο
Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανακάλυψε το πτώμα του μικρού Αϊζάια, 8 ετών, κλεισμένο σε φορητό ψυγείο γεμάτο πάγο μέσα σε διαμέρισμα – Η μητέρα, ο πατέρας και η γιαγιά του κατηγορούνται για φόνο και βασανιστήρια
Η εικόνα του μικρού αγοριού που βρέθηκε νεκρό στην Καλιφόρνια
Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο με ένοπλο να εκτελεί άοπλο, να κάνει το σήμα της νίκης και να γελάει στην κάμερα
Στη δημοσιότητα βίντεο με μαζικές εκτελέσεις αμάχων - Παγιδευμένος κόσμος χωρίς τροφή και νερό - Μαρτυρίες επιζώντων περιγράφουν εκτελέσεις, λεηλασίες, βιασμούς και βασανισμούς
Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο με ένοπλο να εκτελεί άοπλο, να κάνει το σήμα της νίκης και να γελάει στην κάμερα
Ισραήλ: Συνελήφθη ανώτατη στρατιωτική εισαγγελέας για διαρροή βίντεο με Παλαιστίνιους κρατούμενους
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική αξιωματούχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, συνελήφθη για τον φερόμενο ρόλο της στη διαρροή βίντεο που απεικονίζει κακοποιήσεις Παλαιστινίων κρατουμένων
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική υπεύθυνη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι προκαλεί φονικές πλημμύρες και καταστροφές – Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι, που έπληξε την Τρίτη το κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και μαζικές εκκενώσεις
Διασώστες στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του τυφώνα
Ο σοσιαλιστής Ζοράν Μαμντάνι έτοιμος να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης - Οργή Τραμπ στα social media
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανεβάζει τους τόνους πριν τις εκλογές στη Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζοντας τον 34χρονο υποψήφιο «κομμουνιστή» και προειδοποιώντας ότι θα κόψει τα ομοσπονδιακά κονδύλια προς την πόλη αν κερδίσει τη δημαρχία
Ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι