Κόσμος

Παρίσι: “Βρήκαν” τον Σαλά Αμπντεσλάμ – Οι πρώτες φωτογραφίες μετά το μακελειό

Είναι οι πρώτες εικόνες του Νο1 καταζητούμενου ανθρώπου στη Γαλλία, μόλις λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς. Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός από τους τζιχαντιστές καμικάζι που είναι ακόμη ζωντανός, μπορεί να παραμένει άφαντος αλλά πλάνα από κάμερα ασφαλείας τον δείχνουν σε βενζινάδικο κοντά στα σύνορα Γαλλίας – Βελγίου σχεδόν 12 ώρες μετά το μακελειό.

Είναι εικόνες που έφερε στο φως το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και δείχνει τον Αμπντεσλάμ μαζί με τους δυο συνεργούς του, τους δυο νεαρούς άνδρες που τον φυγάδευσαν στο Βέλγιο, να έχουν σταματήσει σε βενζινάδικο για να γεμίσουν το μαύρο Volkswagen Golf με το οποίο διέφυγαν.

Είναι περίπου 09:45 το πρωί του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου. Έχουν περάσει σχεδόν 12 ώρες από τη στιγμή που ο Αμπντεσλάμ μαζί με άλλους επτά τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο Stade de France, στο θέατρο Bataclan, σε καφέ και εστιατόρια κοντά στην Place de la Republique, δολοφονώντας εν ψυχρώ 130 ανθρώπους.

Ο καταζητούμενος είναι ήρεμος. Χαλαρός. Περπατά με τα χέρια στις τσέπες. Δεν νιώθει την ανάγκη να κρύψει καν το πρόσωπό του. Ο 21χρονος Αμζά Ατού είναι δίπλα του. Εκείνος, φορά κουκούλα. Ο Μοχάμεντ Αμρί, ο δεύτερος από τους δυο άνδρες τους οποίους κάλεσε ο Αμπντεσλάμ για να τον μεταφέρουν στο Βέλγιο από το Παρίσι μετά τις επιθέσεις, εμφανίζεται να βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητο.

12 λεπτά έμειναν οι τρεις άνδρες στο πρατήριο βενζίνης κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Εκείνη την ώρα, ο Αμπντεσλάμ δεν καταζητούνταν. Γι’ αυτό και όταν τους σταμάτησαν στα σύνορα για έλεγχο, τους άφησαν να περάσουν. Από εκεί, έφτασαν στο Μόλενμπεεκ, τη συνοικία των Βρυξελλών που αποκαλείται και “πρωτεύουσα των τζιχαντιστών της Ευρώπης” και από εκεί και μετά τα ίχνη του εξαφανίζονται.

Πριν από μερικές μέρες, οι βελγικές αρχές εντόπισαν έξω από τις Βρυξέλλες διαμέρισμα από το οποίο φαίνεται πως είχε περάσει ο Αμπντεσλάμ, αφού βρέθηκαν τα αποτυπώματά του. Εντοπίστηκαν επίσης ίχνη εκρηκτικών όπως εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν από τους τζιχαντιστές καμικάζι στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν