Κόσμος

Παρίσι: Υπάρχει ένατος δράστης! Ανατριχιαστικό sms: “Εντάξει, είμαστε έτοιμοι”

Ένα βίντεο πιστοποιεί την ύπαρξη ενός ακόμη –του ένατου– δράστη των επιθέσεων που διαπράχθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι! Τα παραπάνω δήλωσαν απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστικές πηγές και πηγές στην αστυνομία.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται να επέβαινε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τις ένοπλες επιθέσεις σε μπαρ και εστιατόρια στο Παρίσι την Παρασκευή. Ο άνδρας, αγνώστων στοιχείων, καταζητείται, ανέφεραν δύο πηγές και στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Τρεις άνδρες επέβαιναν στο αυτοκίνητο μάρκας Seat, χρώματος μαύρο, που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις στα μπαρ και τα εστιατόρια», δήλωσε δικαστική πηγή.

Η πηγή αυτή πρόσθεσε πως οι διωκτικές αρχές εκφράζουν πλέον τη βεβαιότητα ότι πλάι στον Σαλά Αμπντεσλάμ, που καταζητείται από την αστυνομία και τον αδερφό του Μπραχίμ που ανατινάχθηκε στην επίθεση, υπήρχε ένας τρίτος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

«Αναζητείται», ανέφερε μια δεύτερη πηγή, που πρόσκειται στην έρευνα.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αξιωματούχους, εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους δράστες στις επιθέσεις της Παρασκευής. Όπως μετέδωσε το CNN, το κινητό περιείχε ένα μήνυμα που ανέφερε «Εντάξει, είμαστε έτοιμοι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, επιζώντες του Μπατακλάν αυτοκτονούν, θύματα του «αόρατου» τραύματος
Ο Γκιγιόμ Βαλέτ και ο Φρεντ Ντεβίλντ είχαν επιζήσει από τη σφαγή του Μπατακλάν. Ρημαγμένοι από το μετατραυματικό στρες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους, ανήμποροι να ξεφύγουν από το αποτύπωμα του τρόμου της 13ης Νοεμβρίου 2015
Ένας άνδρας περπατά μπροστά από την αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, ενώ οι άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παρίσι, στις 22 Νοεμβρίου 2015.
ΗΠΑ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» βλέπει πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στις αμερικανικές επιθέσεις σε πλοία στη Καραϊβική
Ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, καταγγέλλει την παράνομη εκτροπή της αμερικανικής αντιναρκωτικής πολιτικής στη Καραϊβική
Εικόνα που δείχνει ένα χτύπημα σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Βενεζου