Κόσμος

Παζάρια ΕΕ με ΗΠΑ για να μην ξεμείνουμε από υλικά για την παρασκευή εμβολίων

Συνομιλίες με τις ΗΠΑ ξεκινά από την Δευτέρα η ΕΕ για να εξασφαλίσει ότι δεν θα ξεμείνει από συστατικά για την παρασκευή εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι διαβουλεύσεις θα γίνουν καθώς τα συστατικά αυτά υπόκεινται από την Ουάσινγκτον σε αυστηρούς περιορισμούς εξαγωγής.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη βιομηχανική πλευρά της παρασκευής εμβολίων, θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Τζέφρι Ζάιεντς, συντονιστή της ομάδας για τη μάχη κατά της Covid-19 στον Λευκό Οίκο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή που πρόσκειται στις συνομιλίες.

Η ιδέα είναι να “εργαστούμε συντονισμένα ώστε να μην δημιουργηθεί ‘μποτιλιάρισμα'” για τους Ευρωπαίους παρασκευαστές εμβολίων, εξήγησε.

Η Ουάσινγκτον διαθέτει ένα αυστηρό πλαίσιο για τις εξαγωγές όλων των απαραίτητων συστατικών για τα εμβόλια, οι οποίες υπόκεινται σε ειδικές άδειες.

“Ο καθένας έχει τους κανόνες του, που είναι νόμιμοι. Η ιδέα δεν είναι να τους ξανασυζητήσουμε”, αλλά να εξετάσουμε “τις διοικητικές διαδικασίες που εφαρμόζονται” για τις εξαγωγές συστατικών και να δούμε “πώς θα τις διευκολύνουμε, θα τις επιταχύνουμε”, υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή πηγή.

“Πρόκειται για ένα προληπτικό διάβημα. Καθώς η παραγωγή εμβολίων στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά σε ισχύ, θέλουμε να διασφαλίσουμε πως όλα τα συστατικά μπορούν να ακολουθήσουν”, διευκρίνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι