Κόσμος

Πείνα στη Γαλλία! Σχεδόν ένα εκατ. άνθρωποι θα χρειαστούν δωρεάν τρόφιμα

Ένα εκατομμύριο Γάλλοι αναμένεται να χρειαστούν φέτος το χειμώνα βοήθεια σε τρόφιμα, ανακοίνωσε σήμερα μια μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση κατά την παρουσίαση του φετινού προγράμματός της για προσφορά δωρεάν γευμάτων.

Κάθε χρόνο, η φιλανθρωπική οργάνωση Les Restos du Coeur (τα εστιατόρια της καρδιάς) προσφέρει εκατομμύρια ζεστά γεύματα στους φτωχούς σε περισσότερα από 2.000 κέντρα διανομής σε όλη τη Γαλλία.

Πέρυσι, 960.000 άνθρωποι στήθηκαν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν γεύματα, μια αύξηση κατά 40% από την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.

Η κρίση συνεχίζεται στη Γαλλία και η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται με τους ανέργους να υπερβαίνουν τα 3 εκατ. ανθρώπους

Καθώς η κρίση συνεχίζεται στη Γαλλία και η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται με τους ανέργους να υπερβαίνουν τα 3 εκατ. ανθρώπους, ο αριθμός αυτών που θα πάρουν δωρεάν γεύματα αναμένεται να υπερβεί φέτος το όριο του ενός εκατομμυρίου.

“Περιμένουμε πως θα είναι μια δύσκολη εκστρατεία, δεδομένου του οικονομικού και του κοινωνικού κλίματος”, δήλωσε ο Αλέν Ντελέτρ, ένας από τους οργανωτές των Restos du Coeur στη Ρεν της Δυτικής Γαλλίας. “Βλέπουμε πάρα πολλούς ανθρώπους για τους οποίους τα πράγματα έχουν γίνει πολύ, πολύ δύσκολα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους που ζουν στα νησιά – Οι δικαιούχοι φορείς

Θεσσαλονίκη: Θεατρική παράσταση με εισιτήριο… τρόφιμα και ρούχα – Συγκεντρώθηκαν τόνοι προϊόντων!

Ξάνθη: Εκτός από τρόφιμα στους κάδους σκουπιδιών και κούτες με ρούχα – Φωτό!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα
Ο Τραμπ «τα έψαλλε» άσχημα στον γερουσιαστή Κρουζ, μετά από σφοδρή κριτική για τους δασμούς – «Άντε γα@@@ Τεντ»
Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι λόγω της ακρίβειας «θα γίνει σφαγή» στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του προέδρου
Ο Ted Cruz, γερουσιαστής τους Τέξας, μιλάει στον Donald Trump