Κόσμος

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επιδρομή Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκάρεμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο απολογισμός ανέβηκε στους πέντε νεκρούς Παλαιστίνιους μετά την ανακοίνωση νωρίς σήμερα το πρωί του θανάτου δύο ανδρών ηλικίας 19 και 21 ετών στο νοσοκομείο, διευκρίνισε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η στρατιωτική επιχείρηση άρχισε τη νύχτα κατά της πόλης Τουλκάρεμ και του καταυλισμού της προσφύγων του Νουρ Σαμς στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον “πολλών ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες άνοιξαν πυρ, πέταξαν εκρηκτικά και έθεσαν σε κίνδυνο τους στρατιώτες”.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, “τουλάχιστον 4 τρομοκράτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν”, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος διευκρίνισε επίσης ότι συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους και κατέσχεσε όπλα.

Ο διεθυντής του νοσοκομείου “Θάμπετ Θάμπετ” Αμίν Χαντέρ δήλωσε στο AFP ότι “πέντε άνθρωποι ήρθαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας στο κεφάλι”.

Η βία έχει ενταθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 293 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, από ισραηλινά πυρά και επιθέσεις εποίκων στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ, σκοτώνοντας περίπου 1.200 Ισραηλινούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης