Κόσμος

Περισσότεροι ξένοι από ποτέ ζουν σήμερα στη Γερμανία

Περίπου 10 εκατ. κάτοχοι ξένων διαβατηρίων ζούσαν στη Γερμανία το 2016, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 1,9 εκατ. άτομα ή 23% σε σχέση με το 2014, το υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκεντρώνουν ακόμα στοιχεία για τον συνολικό πληθυσμό της χώρας το 2016. Εκπρόσωπος της στατιστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι αναμένεται να είναι γύρω στα 83 εκατ.
Το 2015, συνολικά 17,1 εκατ. άτομα που ζούσαν στη Γερμανία προέρχονταν από τη μετανάστευση και αυτό ο αριθμός πιθανόν αυξήθηκε το 2016, ανέφερε η αξιωματούχος. Τα επικαιροποιημένα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν στα τέλη Ιουλίου. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει Γερμανούς υπηκόους που αρχικά ήρθαν από άλλες χώρες και όσους είχαν διπλή υπηκοότητα.
Η αύξηση στο πληθυσμό των ξένων στη Γερμανία είναι κυρίως αποτέλεσμα της απόφασης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να ανοίξει τις πόρτες σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο μετανάστες, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, τα τελευταία δύο χρόνια.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι 5,8 εκατ. από αυτούς που δεν είχαν γερμανικό διαβατήριο ήρθαν από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 520.000 Σύρους, 138.500 Ιρακινούς και 178.100 Αφγανούς που μετοίκησαν στη Γερμανία από τις αρχές του 2015, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe