Κόσμος

Περού: Ο αρχηγός του Φωτεινού Μονοπατιού βαριά τραυματισμένος – 2 στρατιωτικοί νεκροί

Νεκροί δύο στρατιωτικοί την Παρασκευή (12.08.20022) στο ανατολικό Περού από ανταλλαγές πυρών με αντάρτες της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι.

Από την Πέμπτη, ο στρατός και η αστυνομία του Περού διεξάγουν επιχείρηση εναντίον ανταρτών του Φωτεινού Μονοπατιού στην περιοχή Βισκάταν (ανατολικά), στο πλαίσιο της οποίας «επιτέθηκαν σε σειρά στρατοπέδων των τρομοκρατών», συμπεριλαμβανομένου αυτού όπου βρισκόταν και ο επικεφαλής της οργάνωσης, «ο Βίκτορ Κίσπε Παλομίνο, γνωστός επίσης ως σύντροφος Χοσέ», αναφέρει δελτίο Τύπου του υπουργείου.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί στις τάξεις του ΦΜ, ιδίως στο περιβάλλον του αρχηγού του ‘Χοσέ’, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά», συνεχίζει το κείμενο. Ο στρατός και η αστυνομία μπόρεσαν να κατασχέσουν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «όπλα, εξοπλισμό, υπολογιστές, πολλά έργα και έγγραφα», πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο περουβιανός πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο ανέφερε μέσω Twitter ότι: «Διέταξε τη συνέχιση της έρευνας για τους τελευταίους τρομοκράτες», τονίζοντας πως η κυβέρνησή του «δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα».

Από την δική του πλευρά ο περουβιανός υπουργός Άμυνας, ο Χοσέ Λουίς Γαβίδια, ανέφερε ότι η επιχείρηση είχε στόχο να καταδιωχθούν αντάρτες στην περιοχή αυτή στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου έχουν βρει καταφύγιο. «Πάνε 12 ή 15 χρόνια που βρίσκονται εκεί, η ζώνη είναι δυσπρόσιτη, υπάρχουν παγίδες και σπήλαια», εξήγησε.

Το Φωτεινό Μονοπάτι, ένοπλη μαοϊστική οργάνωση, δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1980, Σε δύο δεκαετίες, ο πόλεμος ανάμεσα στην οργάνωση αυτή και τον στρατό είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 69.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα της περουβιανής Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν