Κόσμος

Πέθανε η γυναίκα – σύμβολο της 11ης Σεπτεμβρίου

Έγινε ένα από τα πρόσωπα σύμβολα της 11ης Σεπτεμβρίου και κυρίως εκείνων που επέζησαν της τρομοκρατικής επίθεσης στο World Trade Center. Έγινε παγκοσμίως γνωστή ως "Dusty Lady" εξαιτίας της φωτογραφίας που την έδειχνε καλυμμένη με σκόνη να φεύγει από τον τόπο του μακελειού.

Η Marcy Borders, η γυναίκα που συγκίνησε τους πάντες μέσα από τη φωτογραφία του Stan Honda για το AFP έχασε, τη Δευτέρα, τη μάχη με τον καρκίνο. Τη χτύπησε στο στομάχι και δεν κατάφερε να τον κερδίσει.

Πέθανε σε ηλικία 42 ετών, αφήνοντας πίσω της δυο παιδιά.

Της διαγνώστηκε καρκίνος τον Αύγουστο του 2014 και αμέσως ξεκίνησε χημειοθεραπείες. Σε συνέντευξή της τον περασμένο Νοέμβριο είχε πει ότι πίστευε πως για την αρρώστια της έφταιγε το τσιμέντο που εισέπνευσε την ημέρα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

Η 42χρονη από το Νιου Τζέρσεϊ εργαζόταν στη Bank of America και το γραφείο της ήταν στο World Trade Center. Είχε πιάσει δουλειά εκεί μόλις ένα μήνα πριν από τις επιθέσεις.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η ζωή της είχε βγει εκτός ελέγχου. “Δεν μπορούσα να στεριώσω σε δουλειά για σχεδόν 10 χρόνια. Κάθε φορά που έβλεπα αεροπλάνο με έπιανε πανικός. Αν έβλεπα κάποιον σε ένα κτίριο, πίστευα πως θα με πυροβολούσε”, είχε πει.

Η φωτογραφία του Stan Honda για το AFP έγινε μια από τις πλέον εμβληματικές που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου και ήταν ανάμεσα στις 25 πιο δυνατές φωτογραφίες του περιοδικού Time.

Πηγή: Daily Mail, Sky News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων - Eίπε «Ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση
Το κείμενο που περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων επισημαίνει μάλιστα ότι «σε πολιτισμικά και ηθικά ζητήματα» το δίκαιο της Σλοβακίας υπερισχύει του ευρωπαϊκού
σλοβακία
Ερντογάν: «Θα πάρουμε το μερίδιό μας στη Μεσόγειο και θα έχουμε συνεργασία καζάν καζάν με τους γείτονες»
«Η Τουρκία δεν έχει καμία αξίωση για τα δικαιώματα ή την κυριαρχία κανενός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε για την Κύπρο ότι «η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών στο νησί»
REUTERS 31
Στη φυλακή la Santé ο Νικολά Σαρκοζί μετά την ιστορική καταδίκη του: Μονόκλινο κελί στην VIP πτέρυγα, τηλεόραση και ψυγείο με χρέωση
Ποια είναι η ιστορική φυλακή που κάποτε φιλοξένησε τον «Κάρλος τον Τσακάλι» και τον πρώην δικτάτορα του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα - Χρησίμευε και ως χώρος εκτελέσεων με γκιλοτίνα
Ο Νικολά Σαρκοζί
15