Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πέθανε ο Νταβίντ Σασόλι – Νικήθηκε από τον καρκίνο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πέθανε ο Νταβίντ Σασόλι – Νικήθηκε από τον καρκίνο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σοκ προκαλεί η είδηση πως τα ξημερώματα της Τρίτης (11.01.2022) έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 65 ετών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Νταβίντ Σασόλι άφησε την τελευταία του πνοή στην Ιταλία, την πατρίδα του, νικημένος από τον καρκίνο. 

Το θάνατο του Νταβίντ Σασόλι ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ιταλίας από τις 26 Δεκεμβρίου. 

«Ο Νταβίντ Σασόλι πέθανε την 11η Ιανουαρίου στη 0:15 στο ογκολογικό κέντρο θεραπείας του Αβιάνο, στην Ιταλία, όπου νοσηλευόταν από τα τέλη του Δεκεμβρίου», έκανε γνωστό μέσω Twitter ο Ρομπέρτο Κουίλο, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Για την ημερομηνία και τον τόπο της κηδείας του θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

Χθες Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ανακοινώσει ότι ο Νταβίντ Σασόλι μπήκε σε νοσοκομείο «εξαιτίας σοβαρής επιπλοκής λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος» και την ακύρωση των επίσημων δραστηριοτήτων του.

Ο Νταβίντ Σασόλι, που είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε θεραπεία για λευχαιμία, είχε ήδη νοσηλευτεί το φθινόπωρο εξαιτίας πνευμονίας, που τον ανάγκασε να λείψει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αρκετές εβδομάδες.

Η θητεία του άλλοτε δημοσιογράφου και παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών στην Ιταλία, που ασκούσε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019, επρόκειτο να ολοκληρωθεί αυτόν τον μήνα, στο μέσον της κοινοβουλευτικής πενταετίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις