Κόσμος

Πέθανε ο τενόρος που θα τραγουδούσε στο Μουντιάλ

Την τελευταία πνοή του σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ άφησε ο Νοτιοαφρικανός τενόρος, Σιπίβο Ντσέμπε. Θα τραγουδούσε στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ.

 

Ο Ντσέμπε είχε επιλεγεί από τον Νέλσον Μαντέλα για να τραγουδήσει κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
 
Ο 34χρονος τραγουδιστής της όπερας, γνωστός στη χώρα του ως ο «νέος Παβαρότι», υπέστη βακτηριακή μηνιγγίτιδα στη διάρκεια των προβών που πραγματοποιούσε εν όψει της τελετής έναρξης.
 
Το τραγούδι-υπογραφή του Ντσέμπε, με τον τίτλο «Ελπίδα» (Hope), επρόκειτο να ακουστεί πριν από τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στη Νότια Αφρική και το Μεξικό.
 
Μάλιστα, το τραγούδι, στο οποίο συμμετείχε και ο Νέλσον Μαντέλα, έχει ήδη ηχογραφηθεί και επρόκειτο να κυκλοφορήσει στο επίσημο άλμπουμ του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
 
Ο Ντσέμπε τραγουδούσε από την ηλικία των πέντε ετών και σπούδασε σε Νότια Αφρική, Αυστραλία και στο βασιλικό κολέγιο του Λονδίνου, πριν πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη την Ευρώπη.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 6
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 7