Κόσμος

Πέθανε ο τραγουδιστής του Il Mondo

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στην Ρώμη ο Ιταλός τραγουδιστής Τζίμι Φοντάνα, πολύ γνωστός διεθνώς χάρη στην επιτυχία του Il Mondo.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ενρίκο Σμπρίκολι και είχε γεννηθεί στην πόλη Καμερίνο της κεντρικής Ιταλίας, όπου είχε ολοκληρώσει σπουδές λογιστή. Αυτοδίδακτος στην μουσική, έδειξε από πολύ νέος ιδιαίτερη κλίση και αγάπη στην τζαζ.

Το 1961 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Φοντάνα ήταν αναμφισβήτητα το τραγούδι Ιl Mondo, το οποίο και ερμήνευσε για πρώτη φορά το 1965. Είχε συμβάλει ένα μέρος της μουσικής αυτής σύνθεσης.

Το κομμάτι αυτό κατόπιν τραγουδήθηκε από σειρά γνωστών καλλιτεχνών σε δεκάδες εκδοχές του σε άλλες γλώσσες.

Το 1971 συνέθεσε την μουσική και υπέγραψε μέρος των στίχων του τραγουδιού Che Sarà, το οποίο παρουσίασε στο Σανρέμο και στην συνέχεια ερμηνεύτηκε, μεταξύ άλλων, και από το γνωστό συγκρότημα «Ρίκι ε Πόβερι».

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του εβδομήντα, απογοητευμένος από τις σχέσεις του με μέρος των δισκογραφικών εταιριών, ο Ιταλός καλλιτέχνης άνοιξε καφέ μπαρ στην πόλη της Ματσεράτα, στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Το 1979, όμως, ξανάρχισε να συνθέτει και να τραγουδά.

Ο Τζίμι Φοντάνα είχε γράψει, επίσης, τους στίχους σειράς μουσικών κομματιών που μεταδόθηκαν από γνωστές εκπομπές της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέθανε στα 45 του, ο τραγουδιστής Γιώργος Περαντάκος – Lifestyle

Ποιος διάσημος τραγουδιστής, έφτιαξε στην άμμο αυτό το δελφίνι; – Lifestyle

Αναγνωρίζεις το αγοράκι της φωτογραφίας; Σήμερα είναι γνωστός τραγουδιστής – Lifestyle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Επστάιν στοιχειώνει από τον τάφο τους γαλαζοαίματους – Άδειασε την πριγκίπισσα της Νορβηγίας και ο πρωθυπουργός της χώρας
Όπως αποκαλύφθηκε από τα αρχεία Επστάιν, η Μέτε-Μάριτ, η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου Χάακον ήταν «κολλητή» με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Αμερικανό χρηματιστή
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας
Μασκ κατά Νόλαν: «Θα χάσει την ακεραιότητά του» αν έχει διαλέξει μαύρη ηθοποιό για τον ρόλο της ωραίας Ελένης στην «Οδύσσεια»
Χρήστης του X ισχυρίστηκε ότι αν η Λουπίτα Νιόνγκο υποδυθεί την Ωραία Ελένη, αυτό θα αποτελεί «προσβολή» για τον Όμηρο, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί ο Μασκ
μασκ 8
Βίντεο με τον Τζέφρι Επστάιν να αποκαλεί τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό α’ κατηγορίας» και να απαντάει αν είναι ο διάβολος
Ο άνθρωπος που παίρνει συνέντευξη από τον Επστάιν δεν εμφανίζεται στην οθόνη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον
Ο Επστάιν με άτομο άγνωστης ηλικίας στην αγκαλιά του