Κόσμος

Phoebe Snetsinger: Η Google τιμά με Doodle μία γυναίκα-μύθο

Η Phoebe Snetsinger γεννήθηκε σαν σήμερα, 9 Ιουνίου, το 1931 και η Google της αφιερώνει το σημερινό της Doodle. Η Phoebe Snetsinger, διάσημη παρατηρήτρια πτηνών, είχε δει περισσότερα από 8.398 είδη πουλιών μέχρι τον θάνατό της.

H Google τιμάει σήμερα την Phoebe Snetsinger με ένα Doodle. Η Phoebe Snetsinger (9 Ιουνίου 1931 – 23 Νοεμβρίου 1999), μητέρα 4 παιδιών, ήταν μια από τις πιο διάσημες Αμερικανίδες παρατηρήτριες πτηνών, έχοντας δει περισσότερα από 8.398 είδη πουλιών μέχρι τον θάνατό της. Χρησιμοποίησε την περιουσία που κληρονόμησε από τον πατέρα της και μεγιστάνα της διαφήμισης Leo Burnett για να χρηματοδοτήσει πολυάριθμα ταξίδια και να κάνει το χόμπι της πραγματικότητα.

Στην παιδική της ηλικία, η Phoebe Snetsinger πήγε σε ένα μικρό σχολείο στη λίμνη της Ζυρίχης όπου είχε μόνο 2 ακόμα μαθητές. Στα 11 της χρόνια γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο. Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Κορέα έφυγαν μαζί για να κάνουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές. Η αγάπη της Phoebe Snetsinger για τα πουλιά ξεκίνησε όταν είδε ένα ωδικό πτηνό το 1965. Δεν ασχολήθηκε ωστόσο με το χόμπι της ενεργά παρά μόνο όταν διαγνώστηκε με καρκίνο το 1981. Αντί να κλειστεί στο σπίτι, άρχισε να ταξιδεύει στην Αλάσκα για να παρατηρεί πουλιά και όταν επέστρεψε σπίτι της ο καρκίνος είχε υποχωρήσει.

Δείτε όλα τα Doodle της Google.

Συνέχισε έτσι τα ταξίδια σε απομακρυσμένες περιοχές, μερικές φορές και κάτω από επικίνδυνες περιβαλλοντικές και πολιτικές συνθήκες, για να παρατηρήσει ακόμα περισσότερα πτηνά. Η Phoebe Snetsinger πέθανε ενώ βρισκόταν στη Μαδαγασκάρη το 1999 όταν ανατράπηκε το φορτηγό που οδηγούσε και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς
Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος - «Η Χαμάς δεν έχει κανένα μέλλον, ούτε σε κυβέρνηση ούτε στην ασφάλεια» λέει ο Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
28