Κόσμος

Πλήθος κόσμου στην πορεία υπέρ της δημοκρατίας στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Νωρίτερα λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου ξεκίνησε η κοινή πορεία υπέρ της δημοκρατίας στην Τουρκία όπου κλήθηκαν οι υποστηρικτές του κυβερντώντος κόμματος AKP και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η διαδήλωση αυτή, οργανώνεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κι ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σφίγγει τον κλοιό ελέγχου γύρω από τη χώρα. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Σε μία άλλη ασυνήθιστη εξέλιξη υποταγής, ο αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας σε ανακοίνωσή του, τονίζει την “απόλυτη υποταγή του” στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, μετά τη συμμετοχή αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας στην προσπάθεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού δήλωσε ότι οι στρατιώτες που ενεπλάκησαν στην αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος, προκάλεσαν “μεγάλο κακό” στη χώρα. Παράλληλα, τόνισε ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις σοβαρότερες των ποινών, ενώ υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός θα εξακολουθήσει να εκτελεί τα καθήκοντά του, με αποφασιστικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ιρανός πρόεδρος ανακοίνωσε «το τέλος του πολέμου των 12 ημερών που επιβλήθηκε» στη χώρα του - Πανηγυρισμοί στους δρόμους
«Σήμερα, μετά την ηρωική αντίσταση του μεγάλου έθνους μας, γινόμαστε μάρτυρες της σύναψης εκεχειρίας και του τέλους αυτού του 12ήμερου πολέμου»
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν 12