Κόσμος

Ποια είναι τα σχέδια των ισλαμιστών στο Ιράκ

 Την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, τα διεθνή ΜΜΕ αποφάσισαν να ρίξουν τα φώτα της δημοσιότητας στα «αναπάντεχα» γεγονότα που διαδραματίζονται στο Βόρειο Ιράκ και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μοσούλης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Οι πρώτοι τίτλοι των ΜΜΕ αναφέρθηκαν αφενός στο τεράστιο κύμα εκτοπισμένων Ιρακινών (περίπου μισό εκατομμύριο), που πυροδότησε η κατάληψη της Μοσούλης από τους σουνίτες τζιχανιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (Islamic State in Iraq and the Levant – ISIL ή και Islamic State of Iraq and al-Sham – ISIS), αφετέρου στην αδυναμία της κεντρικής κυβέρνησης της Βαγδάτης να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ONALERT.GR

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή των πυροβολισμών στο φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ - Στους 3 οι νεκροί, αναζητείται «ένοπλος και επικίνδυνος ύποπτος»
Οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει έναν νεαρό - Εκτιμάται πως οι δράστες πυροβολούσαν ο ένας τον άλλον - Στους 4 οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί 2 χρόνων
Σιάτλ: Η στιγμή των πυροβολισμών στο φεστιβάλ φαγητού – Στους 3 οι νεκροί, αναζητείται «ένοπλος και επικίνδυνος ύποπτος»
Κόλαση φωτιάς σε Γαλλία και Ισπανία: Πάνω από 500.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – Σκληρή μάχη για να μην καεί το Μπορντό
Στην Ισπανία καταστράφηκε έκταση 4 φορές μεγαλύτερη από το Παρίσι – Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς κοντά στη Μαδρίτη, οι ισπανικές πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν συνεχόμενα με τις νέες φωτιές που εξαπλώνονται
Φωτιά
16