Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Fake news η σφαγή στην Μπούτσα λέει ο Λαβρόφ

Για ακόμη μια φορά η Ρωσία, δια στόματος Σεργκέι Λαβρόφ, αρνείται ότι διέπραξε οποιεσδήποτε θηριωδίες στην Μπούτσα της Ουκρανίας λέγοντας πως πρόκειται για ψευδής επίθεση που στόχο έχει να υπονομεύσει τη Μόσχα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, τα οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι αρχές της Ουκρανίας δήλωσαν χθες, Κυριακή, πως ερευνούν ενδεχόμενα εγκλήματα από τις δυνάμεις της Ρωσίας μετά την ανεύρεση εκατοντάδων πτωμάτων στους δρόμους σε πόλεις όπως η Μπούτσα έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο μετά τη ρωσική αποχώρηση από την περιοχή.

Ο Λαβρόφ είπε πως οι σοροί “τοποθετήθηκαν” εκεί και πως οι εικόνες αυτών και η ψευδής, όπως τη χαρακτήρισε, εκδοχή των γεγονότων από την Ουκρανία διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δυτικές χώρες και την Ουκρανία.

Ο ανώτατος διπλωμάτης της Ρωσίας κάλεσε επίσης τη Βρετανία, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Απρίλιο, να εκπληρώσει τις ευθύνες της στον ρόλο αυτόν, αφού το Λονδίνο απέρριψε ένα ρωσικό αίτημα για να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την Μπούτσα.

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως τα γεγονότα και η χρονολόγηση των συμβάντων στην Μπούτσα δεν στηρίζουν την εκδοχή της Ουκρανίας και κάλεσε τους διεθνείς ηγέτες να μην σπεύδουν να εκφέρουν κρίσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Το «σκωτσέζικο ντους» για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και οι νέες απειλές στις ΗΠΑ – Επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό ο Τραμπ
Την ώρα που η Τεχεράνη παίρνει πίσω το άνοιγμα της σημαντικής θαλάσσιας οδού, ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί έκτακτη σύσκεψη για τις νέες απειλές των Φρουρών τις Επανάστασης που κάνουν λόγο για παραβίαση της εκεχειρίας
Cargo vessels congestion blocking maritime traffic in the Strait of Hormuz, tankers and container cargo ships clustered in aerial 3D illustration render. Strategic maritime chokepoint linking the Persian Gulf and Gulf of Oman. Global trade dependency, export logistics, freight transport, supply chain vulnerability, geopolitical tension 3D
Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ
«Η προσέγγιση στα Στενά του Ορμούζ θα θεωρηθεί συνεργασία με τον εχθρό και το πλοίο που παραβιάζει την απαγόρευση θα γίνει στόχος», λέει το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo