Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – The Times: «Καθαρίστε τους όλους!» φωνάζει Ρώσος διοικητής κατά αμάχων στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία – The Times: «Καθαρίστε τους όλους!» φωνάζει Ρώσος διοικητής κατά αμάχων στη Μαριούπολη
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

«Καθαρίστε τους όλους!» ακούγεται να φωνάζει οργισμένος ένας διοικητής του στρατού της Ρωσίας προς τους στρατιώτες του, δίνοντας εντολή να πυροβολήσουν κατά Ουκρανών αμάχων κοντά στη Μαριούπολη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, επαναλαμβάνει ουρλιάζοντας «όλους!», για να του απαντήσει ο στρατιώτης «ελήφθη».

Το ηχητικό ντοκουμέντο με εντολές για πυροβολισμούς κατά αμάχων στη Μαριούπολη, καταγράφηκε από υποκλοπή των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών στην ενδοεπικοινωνία των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και δημοσιεύτηκε από τη βρετανική εφημερίδα «The Times».

Μάλιστα, στο ντοκουμέντο ακούγεται ένας στρατιώτης να λέει «δυο άνθρωποι βγαίνουν από το δασάκι, φοράνε πολιτικά ρούχα» και αναφέρει, ακόμα, ότι βλέπει και ένα όχημα αλλά δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι πολιτικό ή στρατιωτικό.

Ο διοικητής φωνάζει «καθαρίστε τους όλους!», σε ένα περιστατικό που, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πιστεύεται ότι έγινε σε ένα χωριό κοντά στη Μαριούπολη.

Στο ίδιο ηχητικό ντοκουμέντο, ένας άλλος Ρώσος στρατιώτης κάνει παράπονα ότι οι αντίπαλοι στρατιώτες είναι υπεράριθμοι, κάνοντας λόγο για «150.000 Ουκρανούς στρατιώτες» και να λέει ότι «εμείς είμαστε μόλις 3.000… Είναι στα αριστερά μας, στα δεξιά μας, μας περικυκλώνουν, γαμώτο! Είναι τόσο πολλοί κι εμείς τόσο λίγοι. Δεν έχουμε υποστήριξη, δεν έχουμε αεροπορία, δεν έχουμε τίποτα!».

Η DailyMail προσθέτει ότι σε άλλα ηχητικά, σκιαγραφείται η έλλειψη ηθικού στις ρωσικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα smartphones τους.

Την ίδια ώρα, το γερμανικό Der Spiegel αναφέρει σε σημερινό (Πέμπτη, 7.4.2022) δημοσίευμά του, ότι και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν ηχητικά ντοκουμέντα όπου αποδεικνύουν τη σφαγή των αμάχων στη Μπούτσα από τους Ρώσους στρατιώτες, κάτι που επιβεβαιώνεται και από δορυφορικές εικόνες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις