Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιφνιδιαστικά στρατιωτικά γυμνάσια ανακοίνωσε η Λευκορωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία

Σε μια απρόσμενη κίνηση προχώρησε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, που συνορεύει με την εμπόλεμη Ουκρανία, καθώς ανακοίνωσε πως ξεκινά μεγάλου εύρους στρατιωτικά γυμνάσια προκειμένου να ελέγξουν την ετοιμότητα μάχης τους.

Η κίνηση της Λευκορωσίας χαρακτηρίζεται ως αιφνιδιαστική και προκαλεί έντονη ανησυχία τόσο στην Ουκρανία όσο και στις γύρω περιοχές. 

«Η δοκιμασία για την ετοιμότητα μάχης θα περιλαμβάνει τη μετακίνηση σημαντικού αριθμού στρατιωτικών οχημάτων, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στην κίνηση στους δημόσιους δρόμους», προειδοποίησε το υπουργείο της Λευκορωσίας.

Καθώς συνεχίζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Λευκορωσία υπογράμμισε ότι τα γυμνάσια αυτά δεν αποτελούν απειλή για τους γείτονές της ή την Ευρώπη γενικότερα.

Η Λευκορωσία στενός σύμμαχος της Ρωσία

Τονίζεται πως κατά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Λευκορωσία παρείχε σημαντική βοήθεια στη Ρωσία, καθώς μεταξύ άλλων είχε αφήσει τα ρωσικά στρατεύματα να περάσουν σε ουκρανικό έδαφος, ενώ πολλές περιοχές της χώρας  που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, περιλαμβανομένου του Κιέβου, είχαν γίνει στόχος βομβαρδισμών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις