Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν έχουν μείνει άμαχοι στο εργοστάσιο Αζοφστάλ λένε οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν έχουν μείνει άμαχοι στο εργοστάσιο Αζοφστάλ λένε οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ
Reuters

Κανένας άμαχος δεν έχει απομείνει στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, ισχυρίζονται οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία. «Κανένας άμαχος στο Αζοφστάλ – μπορούμε πλέον να ενεργήσουμε όπως επιθυμούμε», διαμηνύει ο Ντενίς Πουσίλιν.

Ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αποσχισθείσας από την Ουκρανία, Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν δήλωσε την Τετάρτη (11.05.2022) πως δεν έχουν μείνει άμαχοι στο χαλυβουργικό εργοστάσιο Αζοφστάλ στην κατεχόμενη πόλη – λιμάνι της Μαριούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Κανένας άμαχος στο Αζοφστάλ – μπορούμε πλέον να ενεργήσουμε όπως επιθυμούμε», πρόσθεσε ο Πουσίλιν.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχουν μείνει εκεί άμαχοι. Κατά συνέπεια τα χέρια των μονάδων μας δεν είναι πλέον δεμένα», δήλωσε, σύμφωνα πάντα με το TASS, ο Ντενίς Πουσίλιν, οι δυνάμεις του οποίου λαμβάνουν μέρος στην επίθεση εναντίον της Μαριούπολης.

Η Ουκρανία δήλωσε χθες, Τρίτη (10.05.2022), πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη χαλυβουργία, όπου τοπικός αξιωματούχος δήλωσε πως παραμένουν τουλάχιστον 100 άμαχοι. Δεκάδες μαχητές που έχουν τραυματιστεί φέρεται, επίσης, να βρίσκονται στα έγκατα του βομβαρδισμένου εργοστασίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις