Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν υπήρξε ποτέ μυστικό σχέδιο ειρήνης λέει η Ρωσία

Η Ρωσία διέψευσε τα όσα ισχυρίστηκε ελβετική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς λέγοντας πως ταξίδεψε στη Μόσχα με μια μυστική συμφωνία ειρήνης που περιελάμβανε την παραχώρηση από την Ουκρανία του ενός πέμπτου του εδάφους της στη Ρωσία.

Τις πληροφορίες της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπερνς πραγματοποίησε μυστικό ταξίδι τον περασμένο μήνα στη Μόσχα για να προτείνει στη Ρωσία το σχέδιο για την Ουκρανία εκ μέρους του Λευκού Οίκου, έχει απορρίψει επίσης και η Ουάσινγκτον.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Μπερνς ταξίδεψε στη Μόσχα ή πρότεινε ένα σχέδιο που περιελάμβανε την παραχώρηση από την Ουκρανία του 20% του εδάφους της, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: «Αυτό το ρεπορτάζ είναι όλο μια φάρσα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα που εξάγονται δια θαλάσσης και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μεθαύριο Κυριακή, θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και είπε πως η Ρωσία «λαμβάνει μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της απέναντι στους κινδύνους που εμφανίζονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Η Ρωσία πρέπει να περιορίσει τον στρατό της για μια βιώσιμη ειρήνη» λέει η Κάγια Κάλας
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θεωρεί απαραίτητο τον περιορισμό των δυνατοτήτων του Κρεμλίνου ώστε να αποτραπεί η επανέναρξη του πολέμου και να διασφαλιστεί μια σταθερή ειρήνη
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Κάγια Κάλλας
Κύπρος: Η νέα συμφωνία ΑΟΖ με τον Λίβανο και το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης αναβαθμίζει τον ρόλο της Ανατολικής Μεσογείου
Η συμφωνία που υπογράφηκε στη Βηρυτό καθορίζει επίσημα τη θαλάσσια οριοθέτηση μεταξύ των δύο χωρών και προβλέπει την έναρξη μελέτης για τη σύνδεση Κύπρου και Λιβάνου μέσω ηλεκτρικού καλωδίου
Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης