Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο νεαρές ηθοποιοί σκοτώθηκαν στη θηριωδία του θεάτρου της Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο νεαρές ηθοποιοί σκοτώθηκαν στη θηριωδία του θεάτρου της Μαριούπολης
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Δύο νεαρές ηθοποιοί είναι μεταξύ των θυμάτων της θηριωδίας που προκάλεσαν οι Ρώσοι στο θέατρο της Μαριούπολης, με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας να μοιράζεται τις φωτογραφίες σε μια ανάρτησή του.

Τα δύο κορίτσια ηθοποιοί, θύματα του βομβαρδισμού των Ρώσων, ονομάζονταν Yelyzaveta και Sonia και είχαν παίξει τον χαρακτήρα της Lucy σε μια παραγωγή του «Χρονικού της Νάρνια» στο θέατρο της Μαριούπολης, το οποίο ήταν καταφύγιο αμάχων, μέχρι τη σφαγή από τις ρωσικές δυνάμεις.

Δεν είναι σαφές πώς σκοτώθηκαν τα νεαρά κορίτσια, όπως μεταδίδει το Sky News, όμως το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών επικαλείται τον σύμβουλο του δημάρχου της Μαριούπολης για τις πληροφορίες.

https://twitter.com/MFA_Ukraine/status/1517862192342876160

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του βοηθού του δημάρχου της πόλης, η προγραμματισμένη για σήμερα Μεγάλο Σάββατο (23.4.2022) απομάκρυνση αμάχων από την πόλη δεν πραγματοποιήθηκε.

Μια νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, είχε σχεδιαστεί να γίνει σήμερα, όπως δήλωσε νωρίς το πρωί η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Σήμερα, θα προσπαθήσουμε και πάλι να απομακρύνουμε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους», ανέφερε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι οι άμαχοι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται κοντά σε εμπορικό κέντρο της πόλης και υπήρχαν ελπίδες ότι η απομάκρυνσή τους θα μπορούσε να ξεκινήσει γύρω στις 12.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις