Τετάρτη, 17 Απρ.
24oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στη Σεβαστούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στη Σεβαστούπολη
Φωτογραφία αρχείου Reuters

“Δεχόμαστε επίθεση από ουκρανικά drones” δήλωσε ο κυβερνήτης της Κριμαίας, Μιχαήλ Ραζβοζάεφ, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, με τις ρωσικές δυνάμεις να υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν δύο drones, ύστερα από εκρήξεις στη Σεβαστούπολη.

“Υπάρχει επίθεση από drones. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν ήδη καταρριφθεί δύο UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα). Όλες οι δυνάμεις και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή”, είπε χαρακτηριστικά.

Μάχες στη χερσόνησο Κίνμπουρν

Σφοδρές μάχες είναι σε εξέλιξη μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων στο ακρωτήριο του Κίνμπουρν, στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, στη νότια Ουκρανία, νοτίως του Μικολάιφ, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Απομένει η ανακατάληψη τριών κοινοτήτων στη χερσόνησο του Κίνμπουρν» ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η περιφέρεια του Μικολάιφ, ανέφερε νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιτάλι Κιμ.

Την Δευτέρα, η εκπρόσωπος της Νότιας Διοίκησης του ουκρανικού στρατού, η Ναταλία Χουμενιούκ, είπε ότι «είναι σε εξέλιξη μια στρατιωτική επιχείρηση στη χερσόνησο Κινμπούρνσκα».

«Συνεχίζονται οι μάχες. Όταν θα υπάρξει αποτέλεσμα, θα το αναφέρουμε», διαβεβαίωσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις εχθροπραξίες.

Η ανακατάληψη, από τον ουκρανικό στρατό, των τριών τελευταίων χωριών της περιοχής του Μικολάιφ που παραμένουν στα χέρια των Ρώσων θα σηματοδοτούσε μια σημαντική νίκη για το Κίεβο, λίγες ημέρες αφότου οι Ρώσοι αποχώρησαν από τη Χερσώνα.

Αυτές οι τρεις κοινότητες βρίσκονται σε μια προεξοχή γης στο νότιο άκρο της Ουκρανίας, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Η Ρωσία κατέλαβε αυτήν την περιοχή κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις