Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εναντίον της Ρωσίας εξαπολύεται πραγματικός πόλεμος, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

«Θέλουμε ένα ειρηνικό μέλλον», τόνισε σήμερα (09.05.2023) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης.

«Εναντίον της πατρίδας μας εξαπολύεται πραγματικός πόλεμος», εκτίμησε παράλληλα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που γίνονται στη Ρωσία για την Ημέρα της Νίκης.

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε σημείο καμπής», είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης. Ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε σημείο καμπής. Η Δύση ξέχασε ότι εμείς νικήσαμε τους Ναζί, ενώ εμείς δεν ξεχνάμε τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Κίνα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ολιγαρχία της Δύσης [ελίτ] επιδεικνύει μίσος και ρωσοφοβία. Βλέπουμε πώς καταστρέφουν τα σοβιετικά μνημεία και πώς ενθαρρύνουν τη λατρεία των Ναζί. Θα νικήσουμε, θέλουμε ειρηνικό μέλλον», είπε χαρακτηριστικά Βλαντιμίρ Πούτιν.

victory day

«Εναντίον της πατρίδας μας έχει εξαπολυθεί πραγματικός πόλεμος. Απωθήσαμε τη διεθνή τρομοκρατία, θα προστατεύσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς, θα εγγυηθούμε την ασφάλειά μας. ο ουκρανικός λαός έχει γίνει όμηρος ενός κρατικού πραξικοπήματος Όλοι οι πολίτες στηρίζουν τους ήρωες Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία και προσεύχονται γι’ αυτούς. Είμαστε περήφανοι για όσους συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το στρατιωτικό σας καθήκον. Η ασφάλεια της χώρας εξαρτάται από εσάς, το μέλλον της χώρας μας, του λαού μας εξαρτάται από εσάς», επεσήμανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει στη Μόσχα η παρέλαση χιλιάδων στρατιωτών υπό το βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και άλλων μελών της ρωσικής πολιτικής ελίτ.

Στη σημερινή επέτειο γιορτάζεται η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εικόνες από την παρέλαση: 

https://twitter.com/Sentletse/status/1655842266777538560

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν περπάτησε από το Κρεμλίνο ως την Κόκκινη Πλατεία για να παρακολουθήσει την παρέλαση στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικοί κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

«Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, θέλουμε ένα μέλλον με ειρήνη, ελευθερία και σταθερότητα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν: 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια