Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κίνα παίρνει θέση για τις διαπραγματεύσεις

Το Πεκίνο έκανε έκκληση για απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

«Ενθαρρύνουμε τις απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

«Ελπίζουμε ότι οι μάχες θα σταματήσουν το συντομότερο δυνατόν (…) και θα εμποδιστεί μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε ο Ουάνγκ, παραδεχόμενος ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες.

Αυτή ήταν η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών από τις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Μπλίνκεν είπε στον Ουάνγκ ότι ο κόσμος «παρακολουθεί για να δει ποιες χώρες υπερασπίζονται τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της εθνικής κυριαρχίας», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρομοιάζει τον Πούτιν και τον Ζελένσκι με «λάδι και ξίδι»: «Δεν θέλω να είμαι παρών σε συνάντησή τους»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε με ειρωνεία τις παγωμένες σχέσεις των δύο ηγετών και άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει απαραίτητα την πρόθεση να παραστεί σε μια πιθανή σύνοδο
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
2