Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μαριούπολη: Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο στο λιμάνι

Ένα εμπορικό πλοίο επλήγη από ρωσικό πύραυλο στη Μαριούπολη στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Τραυματίστηκε ένα μέλος του πληρώματός του.

Ένα εμπορικό πλοίο υπό σημαία Δομινίκας χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο στη Μαριούπολη και ένα μέλος του πληρώματός του χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη, ανέφερε ένας Ουκρανός αξιωματούχος.

Το μηχανοστάσιο του πλοίου Azburg χτυπήθηκε από τον πύραυλο αργά το βράδυ της Δευτέρας (04.04.2022), σύμφωνα με τον Βίκτορ Βίσνοφ, τον αναπληρωτή της Λιμενικής Υπηρεσίας της Ουκρανίας. «Το πλοίο κάηκε και τα 12 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε άλλο σκάφος. Ένα από τα μέλη χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη που του παρασχέθηκε», είπε ο Βίσνοφ στο πρακτορείο Reuters.

Ο αξιωματούχος δεν γνώριζε αν το πλοίο μετέφερε κάποιο φορτίο.

 

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey Intelligence, το Azburg έφτασε στη Μαριούπολη στις 23 Φεβρουαρίου και δεν κατάφερε να αποπλεύσει αφού έκλεισε το λιμάνι. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του, που εδρεύει στη Μάλτα, δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

 

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ), που αποτελεί όργανο του ΟΗΕ, ανέφερε ότι μέχρι τις 30 Μαρτίου υπήρχαν ακόμη στα ουκρανικά λιμάνια και τα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας 86 εμπορικά πλοία με περίπου 1.000 ναυτικούς που δεν μπορούσαν να φύγουν, λόγω του πολέμου.

Τα εφόδια τελειώνουν στα πλοία αυτά, που ταυτόχρονα κινδυνεύουν από τους πυραύλους και τις νάρκες. «Εκτός από τους κινδύνους που προκύπτουν από τους βομβαρδισμούς, πολλά από τα εν λόγω πλοία τώρα αντιμετωπίζουν έλλειψη τροφίμων, καυσίμων, πόσιμου νερού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης», σύμφωνα με τον ΙΜΟ.

Δομινίκα

Η Δομινίκα ή επίσημα η Κοινοπολιτεία της Δομινίκας (αγγλικά: Commonwealth of Dominica) είναι μία ηφαιστειογενής νησιωτική χώρα της Καραϊβικής.

Ανήκει στις Μικρές Αντίλλες και βρίσκεται βορειοδυτικά της Μαρτινίκας και νοτιοανατολικά της Γουαδελούπης. Έχει συνολική έκταση 751 τ.χλμ. και πληθυσμό 72.172 κατοίκους.

Πρωτεύουσα είναι η Ροζό (Roseau).

Δεν πρέπει να συγχέεται με τη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία αποτελεί άλλο, ξεχωριστό κράτος.

με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν