Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μην συμμετέχετε στην εισβολή» ζήτησε από τους Λευκορώσους στρατιώτες η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μην συμμετέχετε στην εισβολή» ζήτησε από τους Λευκορώσους στρατιώτες η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το κεντρικό πρόσωπο της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, προέτρεψε σήμερα Πέμπτη (24.3.2022) τις δυνάμεις της χώρας της να μην συμμετάσχουν στην εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία, σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Παράλληλα, χαιρέτισε τους εθελοντές από τη Λευκορωσία που μάχονται στο πλευρό των στρατιωτών της Ουκρανίας, λέγοντας πως «οι Λευκορώσοι στρατιώτες μας κατανοούν πως οι Ουκρανοί είναι αδελφοί και αδελφές μας και δεν θέλουμε να πολεμήσουμε εναντίον τους».

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για εκείνους. Υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, όμως υπερασπίζονται επίσης το μέλλον μας», επισήμανε η Τιχανόφσκαγια.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε εχθροί», συμπλήρωσε η ίδια, σε μια συνάντηση της λευκορωσικής κοινότητας στη Βαρσοβία και τόνισε ότι οι Λευκορώσοι στρατιώτες «δεν μοιράζονται την ευθύνη των ενεργειών του καθεστώτος Λουκασένκο».

Η Λευκορωσία παρείχε στη Μόσχα ένα στρατηγικό πλεονέκτημα επιτρέποντας στα ρωσικά στρατεύματα να επιτεθούν στην Ουκρανία μέσω του εδάφους της, όμως δεν έχει έως σήμερα συμμετάσχει απευθείας στη σύρραξη.

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας έπλεξε το εγκώμιο των εθελοντών της χώρας της, που συμμετέχουν στη σύρραξη στο πλευρό των Ουκρανών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις