Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος συναγερμός στο Τσέρνομπιλ – Ανεξέλεγκτες φωτιές γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο

Νέα ανησυχία προκαλείται από την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ. Η περιοχή βρίσκεται υπό την κατοχή των δυνάμεων της Ρωσίας εδώ και μέρες.

Οι αρχές της Ουκρανίας υποστηρίζουν πως είτε από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας είτε από εμπρησμό, επτά δασικές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει ανεξέλεγκτες στην περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο. Αυτό ανέφερε η Βουλή της Ουκρανίας.

Η περιοχή ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε σε ανάρτησή της η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας, σημειώνοντας πως οι φωτιές στο Τσέρνομπιλ καίνε ανεξέλεγκτα και αυτό προκαλεί ανησυχία πως ο ραδιενεργός καπνός θα μπορούσε να εξαπλωθεί.

https://twitter.com/dsszzi/status/1506192225088249859?s=20&t=ehW4Nd_Uam6XI8Uxa7Dn4w

Χωρίς να μπορούν να επέμβουν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι ουκρανικές αρχές προειδοποιούν ότι «ο κύριος κίνδυνος από τις πυρκαγιές προέρχεται από την εισπνοή μέσω του καπνού ραδιενεργών σωματιδίων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σενάρια για τριμερή συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι – Πούτιν μέσα στις επόμενες ημέρες
Αμερικανοί διπλωμάτες προειδοποίησαν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους να είναι έτοιμοι για τριμερή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο τις επόμενες ημέρες - Ο Τζέι Ντι Βανς θα συμμετάσχει στη σύνοδο στον Λευκό Οίκο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο έλεος 20 πυρκαγιών η Ισπανία - Η ΕΕ κινητοποιεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις
Η νότια Ευρώπη και η μεσογειακή λεκάνη βιώνουν μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί ποτέ - Στη δυσκολότερη θέση Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Σλοβακία και οι βαλκανικές χώρες
Πυροσβέστες