Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οργισμένη η Ρωσία αρνείται τις θηριωδίες για την Μπούτσα

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι διέπραξε εκατοντάδες φόνους κατά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από την πόλη Μπούτσα κοντά στο Κίεβο και δήλωσε πως οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας για το θέμα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αμφιβολία.

Οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν την Κυριακή, πως ερευνούν ενδεχόμενα εγκλήματα από δυνάμεις της Ρωσίας αφού βρήκαν εκατοντάδες πτώματα σε κωμοπόλεις έξω από το Κίεβο μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την περιοχή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως τα γεγονότα και η χρονολόγηση των συμβάντων στην Μπούτσα δεν στηρίζουν την εκδοχή της Ουκρανίας και κάλεσε τους διεθνείς ηγέτες να μην σπεύδουν να εκφέρουν κρίσεις.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως οι διπλωμάτες της Ρωσίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να συζητήσει αυτό που η Μόσχα έχει αποκαλέσει «ουκρανικές προκλήσεις» στην Μπούτσα, παρά το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθειά τους για τη σύγκληση μιας τέτοιας συνεδρίασης εμποδίστηκε.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει αν η οργή για την Μπούτσα μπορεί να επηρεάσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, οι οποίες πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν μπορείτε να μας εκβιάσετε» - Πυραυλικές επιθέσεις σε πλοία
Τα νέα σκληρά μηνύματα της Τεχεράνης προκάλεσαν αβεβαιότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να παραμείνουν αποκλεισμένες οι μεταφορές πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω του στενού, ακριβώς τη στιγμή που η Ουάσιγκτον εξετάζει την παράταση της εκεχειρίας
Στενά του Ορμούζ
Ο IDF ανακοίνωσε τη δημιουργία «κίτρινης γραμμής» στον Λίβανο, παρόμοια με αυτή στην Γάζα
Από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας στη Γάζα, το παλαιστινιακό έδαφος έχει χωριστεί από de facto όριο «κίτρινης γραμμής», σε δύο ζώνες: μία υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο και μία υπό τον έλεγχο της Χαμάς
Λίβανος