Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προκαλεί επιπλέον χρέος σχεδόν 40 δισ. ευρώ στη Γερμανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συσσωρεύει επιπλέον χρέος 39,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία. Αυτό προβλέπει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο «φουσκωμένος» λογαριασμός των 39,2 δισεκατομμυρίων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανεβάζει τον συνολικό, νέο, δανεισμό της Γερμανίας στα 138,9 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός είναι ήδη έτοιμος και αφορά τις οικονομικές συνέπειες κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της πανδημίας, ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενιαία τιμή ενέργειας, επιπλέον επίδομα τέκνων, οικονομική βοήθεια για εταιρίες που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του πολέμου και νέα κονδύλια για ανθρωπιστική βοήθεια στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα πρέπει να χρηματοδοτεί μόνο δαπάνες που σχετίζονται με την Ουκρανία, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να διατεθούν και πόροι για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

«Τώρα είναι επίσημο: ο υπουργός Οικονομικών είναι ο βασιλιάς του χρέους», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για θέματα προϋπολογισμού Κρίστιαν Χάας. Η Ένωση προσθέτει στον προϋπολογισμό και τα 100 δισεκατομμύρια του ειδικού ταμείου για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, ανεβάζοντας το σύνολο του δανεισμού στα 240 δισεκατομμύρια. Από την πλευρά της κυβέρνησης ωστόσο υποστηρίζεται ότι τα 100 δισεκατομμύρια θα διατεθούν σε βάθος τουλάχιστον πέντε ετών και δεν μπορούν να προστεθούν στον προϋπολογισμό ενός έτους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του
Το καθολικό μπλακ άουτ στην Ισπανία έδειξε γιατί οι προφητικές «οδηγίες επιβίωσης» της ΕΕ αποδείχθηκαν σημαντικές
Η Ευρωπαία Επίτροπος Πρόληψης Κρίσεων ζητά από τους πολίτες να κουβαλούν πάντα χρήματα πάνω τους καθώς η τραπεζική κάρτα, σε στιγμές κρίσης, θα είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό
Γυναίκα ψωνίζει στο σκοτάδι