Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό

Η Ρωσία συνεχίζει τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία και μετά το Κίεβο κι άλλες πόλεις, το πρωί της Πέμπτης (17.11.2022) έβαλε στο στόχαστρό της το λιμάνι της Οδησσού! Από το νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων σε πολλές περιφέρειες της Ουκρανίας, τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε. 

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τις δυνάμεις της Ρωσίας χτύπησε το νότιο λιμάνι της χώρας. Δεν είναι γνωστό, μέχρι στιγμής, αν υπάρχουν θύματα ή μεγάλες καταστροφές στο λιμάνι της Οδησσού.

Στο Ντνίπρο (κεντροανατολική Ουκρανία) δύο εγκαταστάσεις υποδομής επλήγησαν και ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε, ανακοίνωσε η προεδρία.

Στο Κίεβο, δύο πύραυλοι κρουζ καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ενώ κοντά στην Οδησσό (νότια Ουκρανία) επλήγησαν υποδομές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες περιφερειακές αρχές.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ δήλωσε πως με τις νέες σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις επλήγησαν εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου και ένα εργοστάσιο πυραύλων.

«Πύραυλοι πετούν αυτή τη στιγμή πάνω από το Κίεβο. Τώρα βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις μας παραγωγής αερίου, βομβαρδίζουν τις επιχειρήσεις μας στο Ντντίπρο και στο Γιουζμάς (εργοστάσιο πυραύλων)», δήλωσε ο Σμιχάλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine.

Εδώ και σχεδόν 48 ώρες η Ρωσία είχε εξαπολύσει μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων εναντίον πόλεων της Ουκρανίας, στοχοθετώντας ενεργειακές υποδομές με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οι οποίες πλέον επηρεάζουν εκατομμύρια Ουκρανούς.

Την Τρίτη (15.11.2022), το Κίεβο έκανε λόγο για τον σφοδρότερο βομβαρδισμό σε εννέα μήνες πολέμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τεχνικοί εργάζονται ασταμάτητα για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση. «Μιλάμε για εκατομμύρια πελάτες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση. Τόσο την παραγωγή όσο και την παροχή”, εξήγησε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στο μεταξύ σφοδρές μάχες μαίνονται στην ανατολική επαρχία Ντονέτσκ, περιλαμβανομένων των πόλεων Παβλίβκα, Βούχλενταρ, Μαριάνκα και Μπάχμουτ, όπως δήλωσε ο Ολέξι Αρεστόβιτς σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ