Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στις επόμενες κυρώσεις μπλοκάρετε το ρωσικό πετρέλαιο» ζήτησε ο Κουλέμπα από τον Μπορέλ

πετρέλαιο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε από τον Ζοζέπ Μπορέλ να μπλοκάρει εντελώς το ρωσικό πετρέλαιο στο επόμενο πακέτο κυρώσεων λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. 

“Υπογράμμισα επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση από τη χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΕΕ. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην περαιτέρω ασφαλή απομάκρυνση (των αμάχων) από την πολιορκημένη Μαριούπολη”, έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Νωρίτερα, πηγές του Reuters υποστήριξαν πως διπλωμάτες ανέφεραν ότι η ΕΕ είναι ένα βήμα πιό κοντά σε απόφαση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα οι δύο διπλωμάτες ανέφεραν πως μετά από συνομιλίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κρατών μελών της ΕΕ αυτό το Σαββατοκύριακο, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται προς μια απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο ενός έκτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Το πακέτο θα στοχεύει το ρωσικό πετρέλαιο, ρωσικές και λευκορωσικές τράπεζες, καθώς και περισσότερα άτομα και εταιρείες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις