Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στις επόμενες κυρώσεις μπλοκάρετε το ρωσικό πετρέλαιο» ζήτησε ο Κουλέμπα από τον Μπορέλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε από τον Ζοζέπ Μπορέλ να μπλοκάρει εντελώς το ρωσικό πετρέλαιο στο επόμενο πακέτο κυρώσεων λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. 

“Υπογράμμισα επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση από τη χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΕΕ. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην περαιτέρω ασφαλή απομάκρυνση (των αμάχων) από την πολιορκημένη Μαριούπολη”, έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Νωρίτερα, πηγές του Reuters υποστήριξαν πως διπλωμάτες ανέφεραν ότι η ΕΕ είναι ένα βήμα πιό κοντά σε απόφαση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα οι δύο διπλωμάτες ανέφεραν πως μετά από συνομιλίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κρατών μελών της ΕΕ αυτό το Σαββατοκύριακο, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται προς μια απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο ενός έκτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Το πακέτο θα στοχεύει το ρωσικό πετρέλαιο, ρωσικές και λευκορωσικές τράπεζες, καθώς και περισσότερα άτομα και εταιρείες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις του νόμου για ενδεχόμενη παραλαβή των F-35, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Σύμφωνα με την επιστολή, πριν μπορέσει να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μεταφορά F-35 στην Τουρκία, η Άγκυρα θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας
F-35 62
Axios: Συνομιλίες του επικεφαλής της Μοσάντ με την CIA στην Ουάσιγκτον – Για «πίεση στον Τραμπ» να βομβαρδίσει το Pickaxe Mountain, κάνουν λόγο ισραηλινά ΜΜΕ
Ο Ρόμαν Γκόφμαν συναντήθηκε με τον διευθυντή της CIA και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, πριν από την επανέναρξη των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων
Ρόμαν Γκόφμαν