Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίζουν ξανά το Azovstal – Συγκινητικές εικόνες από την εκκένωση αμάχων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίζουν ξανά το Azovstal – Συγκινητικές εικόνες από την εκκένωση αμάχων

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ολοκληρωθεί η εκκένωση των αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη και οι δυνάμεις της Ρωσίας άρχισαν ξανά την επίθεση. Εκτιμήσεις για πολλούς αμάχους που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Τον νέο βομβαρδισμό του υπό πολιορκία εργοστασίου στη Μαριούπολη έκανε γνωστό ο Πέτρο Αντριουτσένκο, βοηθός του δημάρχου. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι πρώτοι άμαχοι είχαν απομακρυνθεί από το Azovstal και οι πρώτες εικόνες της απομάκρυνσης προκαλούν σοκ.

«Χθες, αμέσως μετά την αναχώρηση των λεωφορείων από το Azovstal με τους αμάχους, ένας νέος βομβαρδισμός άρχισε αμέσως» τόνισε ο Αντριουτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση.

Το υπόγειο δίκτυο των υπόγειων τούνελ που διαθέτει το Azovstal, προσφέρει καταφύγιο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Βίντρεο και φωτογραφίες από τη στιγμή της εκκένωσης αμάχων από το Azovstal προκαλούν συγκίνηση, με ηλικιωμένες γυναίκες να βγαίνουν από τα ερείπια του εργοστασίου, με τη βοήθεια στρατιωτών.

Η Μαριούπολη που βρέθηκε στο επίκεντρο των σκληρότερων συγκρούσεων του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, έχει καταληφθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τους Ρώσους, αλλά ένας αδιευκρίνιστος αριθμός αμάχων και μαχητών παραμένουν παγιδευμένοι στο Azovstal.

Υπάρχουν αναφορές ακόμη και για 1.000 εγκλωβισμένους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις