Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Όχθη – Τι λέει ο Ισραηλινός στρατός για την απόπειρα εισβολής της Χαμάς διά θαλάσσης

Τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη μετά από νυχτερινή έφοδο του στρατού του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, οι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής εφόδου του στρατού του Ισραήλ σε καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μεταδίδουν σήμερα παλαιστινιακά ΜΜΕ.

«Ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε τουλάχιστον δυο πυραύλους προς την κατεύθυνση ομάδας ανθρώπων κοντά στον καταυλισμό της Τζενίν, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους», μετέδωσε το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επικαλούμενο πηγές του στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοινωθέν του πως διεξήγαγε «αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες» στην περιοχή, χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Τόνισε πως απάντησε σε επίθεση «ένοπλων τρομοκρατών», οι οποίοι «άνοιξαν πυρ και εκσφενδόνισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον δυνάμεών του και σε αντίδραση χρησιμοποιήθηκε ένα από τα drones του εναντίον τους και διαπιστώθηκε πως υπήρξαν απευθείας «πλήγματα».

«Δεν τραυματίστηκαν» μέλη του, πρόσθεσε.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που χρησιμοποιούνται αεροπορικά μέσα στη Δυτική Όχθη αφότου κηρύχθηκε πόλεμος εναντίον της Χαμάς και άρχισαν σφοδροί, ασταμάτητοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον 95 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη έκτοτε.

Το Ισραήλ απέτρεψε νέα εισβολή της Χαμάς διά θαλάσσης ισχυρίζεται ο στρατός

Μία νέα εισβολή τρομοκρατών της Χαμάς στην επικράτεια του Ισραήλ, αυτή τη φορά διά θαλάσσης, ισχυρίζεται ότι απέτρεψε ο ισραηλινός στρατός.

Κατά την ίδια πηγή, δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ εντόπισαν δύτες των τρομοκρατών της Χαμάς και απέτρεψαν την επίθεση.

Μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ σκόπευαν να περάσουν βόρεια κατά μήκος των ακτών και να επιτεθούν στο κιμπούτς Ζικίμ, πάντα σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Οι δυνάμεις του διεξάγουν έρευνες στην περιοχή, πρόσθεσε.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για σφοδρά πυρά και νεκρούς μαχητές της Χαμάς, χωρίς να διευκρινίσουν τον αριθμό τους.

Ο ισραηλινός στρατός συμπλήρωσε πως έπληξε «στρατιωτικό (σ.σ. κτιριακό) συγκρότημα» από όπου κατ’ αυτόν είχαν αναχωρήσει οι μαχητές που σχεδίαζαν να επιτεθούν στην κοινότητα εποίκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έκκληση της Σαβάνα Γκάθρι για την αγνοούμενη μητέρα της και αμοιβή 1 εκατ. δολάρια για τον εντοπισμό της: «Μπορεί να μην ζει»
Η ανακοίνωση της αμοιβής συμπίπτει με νέες πληροφορίες σχετικά με τον άνδρα που καταγράφηκε από κάμερα στην εξώπορτα του σπιτιού της Νάνσι Γκάθρι στην Αριζόνα
Η Σαβάνα Γκάθρι
Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία
Δοκιμή ρωσικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου
Ανανεώθηκε πριν 28 λεπτά