Κόσμος

Πολωνία: «Αναξιόπιστη η Ρωσία – Δεν θα τηρήσει τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά»

Μπορεί σήμερα να εγκαινιάστηκε το Κοινό Κέντρο Συντονισμού που θα εποπτεύει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών μετά την σχετική συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με τη μεσολάβηση της Τουρκίας, όμως η τελετή που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη δεν φαίνεται να έπεισε την Πολωνία.

Η Ρωσία δεν είναι αξιόπιστη ότι θα τηρήσει μια συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από την Οδησσό, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός, λίγες μέρες μετά την πυραυλική επίθεση της Μόσχας στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

«Την επομένη της υπογραφής (σ.σ. της συμφωνίας), οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις… επιτέθηκαν στην Οδησσό», είπε ο Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου.

«Συνεπάγεται ότι τέτοιες συμφωνίες δεν μπορούν να θεωρηθούν πλήρως αξιόπιστες, γιατί δυστυχώς έτσι είναι η Ρωσία», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικά βίντεο από την πυραυλική επίθεση του Ιράν στην Ντιμόνα στο Ισραήλ
Η Τεχεράνη ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλου εναντίον της Ντιμόνα, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανταπόδοση» της «εχθρικής» επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νατάνζ του κεντρικού Ιράν
Βίντεο από την πυραυλική επίθεση του Ιράν στην Ντιμόνα
Ο Τραμπ απειλεί με αφανισμό τους σταθμούς ενέργειας του Ιράν αν δεν ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ – Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πλήξουν και θα αφανίσουν τους διάφορους σταθμούς παραγωγής ενέργειας (στη χώρα), ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο», αναφέρει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ 24
Βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο έφτασε στην Αραβική Θάλασσα – Είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Tomahawk
Το υποβρύχιο HMS Anson – εξοπλισμένο με πυραύλους Tomahawk Block IV και τορπίλες Spearfish – αναχώρησε προ ημερών από το Περθ της Αυστραλίας και διένυσε περίπου 5.500 μίλια (8.850 χλμ) προκειμένου να φθάσει στην Αραβική Θάλασσα.
Tο υποβρύχιο HMS Anson