Κόσμος

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένας μετεωρίτης

Ένας μετεωρίτης βάρους 110 κιλών που πουλήθηκε έναντι του ποσού των 130.000 ευρώ, άλλος ένας που ζυγίζει πάνω από 17 κιλά και πουλήθηκε έναντι του ποσού των 37.000 ευρώ: τουλάχιστον 250 «εξωγήινα» αντικείμενα βγήκαν σήμερα στο σφυρί στο Παρίσι, στην αίθουσα δημοπρασιών Drouot.

«Όλοι οι μετεωρίτες βρήκαν αγοραστές» ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Lucien Paris. Αυτή η δημοπρασία της συλλογής ενός λάτρη της αστροφυσικής, του Πιερ Ντελπουές, ήταν η σημαντικότερη αυτού του είδους που διοργανώθηκε στα χρονικά σε ό,τι αφορά την ποιότητα.

Με την αξία του να εκτιμάται μεταξύ 60.000 έως 65.000 ευρώ, ένας μετεωρίτης, ο οποίος ονομάστηκε Γκίμπεον και ανακαλύφθηκε στη Ναμίμπια, πουλήθηκε για το ποσό των 130.000 ευρώ σε έναν Ασιάτη εκατομμυριούχο.

Ωστόσο το άλλο σημαντικότερο κομμάτι αυτής της συλλογής, ένας Canyon Diablo (ένας σιδερίτης βάρους 17,8 κιλών που ανακαλύφθηκε κοντά στον Κρατήρα των Μετεωριτών στις ΗΠΑ) και η αξία του οποίου εκτιμάται μεταξύ 60.000 και 65.000 ευρώ βρήκε αγοραστή έναντι του ποσού των 37.000 ευρώ.

Επιπλέον ο μετεωρίτης Sikhote-Alin, που κατέπεσε στην πρώην ΕΣΣΔ το 1947 και η αξία του οποίου εκτιμήθηκε μεταξύ 500 και 600 ευρώ πουλήθηκε για 2.000 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία –η οποία περιελάμβανε επιπλέον ένα σύνολο ορυκτών, εργαλείων και αρχαίων επιστημονικών βιβλίων– ανήλθε σε 649.520 ευρώ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ