Κόσμος

ΠΟΥ: Ο καρκίνος του μαστού είναι πια ο πιο διαδεδομένος

Ο καρκίνος του μαστού είναι πλέον η πιο συχνή μορφή καρκίνου, αντί του καρκίνου του πνεύμονα που ήταν μέχρι τώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

“Για πρώτη φορά ο καρκίνος του μαστού συνιστά σήμερα την πιο κοινή μορφή καρκίνου που συναντάται παγκοσμίως”, δήλωσε ο Αντρέ Ιλμπάουι, ένας ειδικός σε θέματα καρκίνου στον ΠΟΥ, στη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου την Πέμπτη.

Ο καρκίνος του πνεύμονα υπήρξε η συνηθέστερη μορφή καρκίνου τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μια θέση πιο ψηλά από τον καρκίνο του εντέρου, ο οποίος είναι ο τρίτος πιο διαδεδομένος, είπε ο Ιλμπάουι.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, η παχυσαρκία στις γυναίκες είναι ένας κοινός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού και επηρεάζει συνολικά τα κρούσματα καρκίνου

Καθώς αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός και το προσδόκιμο ζωής ο καρκίνος αναμένεται να γίνει συχνότερος και τα νέα κρούσματα να φθάνουν περίπου τα 30 εκατομμύρια ετησίως το 2040, από 19,3 εκατομμύρια που ήταν το 2020, πρόσθεσε ο Ιλμπάουι.

Η πανδημία του κορονοϊού δημιουργεί προβλήματα στη θεραπεία του καρκίνου σε σχεδόν τις μισές χώρες που εξετάστηκαν, σύμφωνα με τον Ιλμπάουι, ο οποίος επισημαίνει καθυστερήσεις στη διάγνωση, το υπερβολικό στρες των υγειονομικών υπαλλήλων και την έρευνα που έχει επηρεαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση