Κόσμος

Πούτιν: «Ανακάλυψε» ξαφνικά πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια «τραγωδία» που πρέπει να σταματήσει

Ως «αθώα περιστερά» για τον πόλεμο στην Ουκρανία επιχείρησε να εμφανιστεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώπιον της Ομάδας των 20 (G20).

Ο Πούτιν – με εντολή του οποίου ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 η εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία – θέλησε να απαντήσει σε ηγέτες της G20, που στις ομιλίες τους δήλωσαν σοκαρισμένοι από τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ναι, φυσικά, οι στρατιωτικές ενέργειες είναι πάντα μια τραγωδία», ανέφερε ο Πούτιν απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στους ηγέτες της G20 για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Και φυσικά, θα πρέπει να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας: «Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία».

Κι όμως, μόλις χθες, 21.11.2023, ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι η Μόσχα δεν μπορεί να συνυπάρξει με την νυν ουκρανική κυβέρνηση και ότι θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Ρωσία τη στρατιωτική εισβολή, για την «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας.

Επιπλέον, είναι η Ρωσία επί Βλαντιμίρ Πούτιν που – μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και τα εδάφη που κατέλαβε με τον πόλεμο στην Ουκρανία – ελέγχει σχεδόν το 1/5 της ουκρανικής επικράτειας, όπως αυτή αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα και το διεθνές δίκαιο. Δηλώνοντας μάλιστα πως αυτά τα ουκρανικά εδάφη είναι πλέον τμήμα της Ρωσίας.

Η Ουκρανία έχει ορκιστεί να συνεχίζει τον πόλεμο μέχρι και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης να εγκαταλείψει την ουκρανική επικράτεια και οι δυτικοί σύμμαχοί του Κιέβου έχουν αναφέρει ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό – Απειλές Ιράν σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες – «Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι στο Ιράν», λέει Ρώσος πρέσβης
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Λίβανος
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία