Κόσμος

Πούτιν: Μαγνητοσκοπημένο σόου με τις μητέρες στρατιωτών στο Ουκρανικό μέτωπο – «Συμπάσχω μαζί σας…»

Το «ανθρώπινο» πρόσωπό του ήθελε να δείξει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντώντας σήμερα μητέρες στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία.

Στο απόσπασμα που μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποτυπώνεται ένας Βλαντιμίρ Πούτιν να «συμπάσχει» με τις μητέρες των στρατιωτών, κομπιάζοντας, βαριανασαίνοντας και καθαρίζοντας κάθε τόσο τον λαιμό του. Μπροστά στην κάμερα.

Φυσικά τα ίδια ρωσικά κανάλια – όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters – έδειξαν τις μητέρες των στρατιωτών να ακούν τις δηλώσεις του Πούτιν, αλλά τα δικά τους σχόλια προς τον πρόεδρο δεν συμπεριλήφθηκαν στο ίδιο μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα.

Καθισμένος με μια ομάδα μητέρων γύρω από το ένα τραπέζι, με τσάι, κέικ και φρούτα, ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα συμμερίζεται τον πόνο όσων έχασαν τους γιους τους.

«Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας –συμμεριζόμαστε τον πόνο σας», δήλωσε ο Πούτιν.

«Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου –ειδικά για μία μητέρα», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1596120163031879680?s=20&t=b19S3VFICWUjBCRAIC_0lg

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, και η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία –μεταξύ των οποίων και πάνω από 300.000 έφεδροι που κλήθηκαν στο πλαίσιο της επιστράτευσης που ανακοίνωσε ο Πούτιν τον Σεπτέμβριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1