Κόσμος

Πρίγκιπας Άντριου – Σάρα Φέργκιουσον: Τα δύο σπίτια που ζητούν από τον Κάρολο ως αντάλλαγμα για να φύγουν από το Royal Lodge

Δεν φέυγουν έτσι εύκολα από την έπαυλη όπου ζουν τα τελευταία 20 χρόνια χωρίς να πληρώνουν «δραχμή για ενοίκιο»

Έτοιμοι να αφήσουν την πολυτελή κατοικία τους, το Royal Lodge στο Γουίνσδορ, φαίνεται πως είναι ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του Σάρα Φέργκιουσον, αλλά μόνο εφόσον λάβουν δύο σπίτια σε αντάλλαγμα.

Το πρώην ζευγάρι, ο πρίγκιπας Άντριου και η Σάρα Φέργκιουσον, που επί δεκαετίες συνδέονταν στενά με τον κύκλο του καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, αποτελεί «αγκάθι» για το παλάτι. Η δημοσίευση των μεταθανάτιων απομνημονευμάτων της Βιρτζίνια Τζιούφρε, της γυναίκας που κατηγόρησε τον Άντριου για σεξουαλική επίθεση, αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και επανέφερε το θέμα της δημόσιας ευθύνης των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό Τύπο, τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και ο διάδοχος του στέμματος πρίγκιπας Γουίλιαμ, φαίνεται να επιθυμούν μια «έξοδο» που θα περιορίσει τη ζημιά στη δημόσια εικόνα της μοναρχίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις και το κύμα αγανάκτησης της κοινής γνώμης, ο πρίγκιπας Άντριου παραιτήθηκε από τον τίτλο του Δούκα του Γιορκ και όλες τις επίσημες τιμητικές του διακρίσεις, ενώ η Σάρα Φέργκιουσον εγκατέλειψε και εκείνη τον τίτλο της Δούκισσας του Γιορκ.

Έτσι λοιπόν, ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του Σάρα Φέργκιουσον φαίνεται πως συμφώνησαν να εγκαταλείψουν την βασιλική έπαυλη των 30 δωματίων, γνωστή ως Royal Lodge όπου κατοικούν μετά την δημόσια κατακραυγή, αλλά λέγεται ότι με τον όρο να λάβουν από ένα νέο σπίτι ο καθένας.

Τα δύο σπίτια που ζητούν από τον βασιλιά Κάρολο 

Ο Άντριου θέλει το πρώην σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, το Frogmore Cottage, ενώ η Σάρα Φέργκιουσον θέλει το Adelaide Cottage, την κατοικία στο Γουίνδσορ που θα εκκενώσουν τον επόμενο μήνα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αφού μετακομίζουν στο Forest Lodge.

«Κανείς δεν είναι ακόμα σίγουρος πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο παλάτι», δήλωσε μια πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων. «Ο Άντι είναι πρόθυμος να φύγει, αλλά αυτές είναι οι απαιτήσεις του. Είναι ρεαλιστής και ξέρει ότι τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα και ότι ο χρόνος του στο συγκεκριμένο ακίνητο έχει τελειώσει», τονίζει.

«Η Σάρα και ο Άντι ζουν μαζί εκεί από το 2008, παρά το γεγονός ότι είναι διαζευγμένοι… Είναι απίστευτο ότι είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Αλλά αυτό δείχνει ότι έχουν υποστεί τεράστια πίεση φέτος και χρειάζονται ένα διάλειμμα ο ένας από τον άλλον. Είναι ένα νέο ξεκίνημα και για τους δύο», προσθέτει η ίδια πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος