Κόσμος

Πρίγκιπας Χάρι: Είχα προειδοποιήσει το Twitter πριν την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε ότι είχε «προειδοποιήσει» τον CEO του Twitter ότι η πλατφόρμα του διαδραμάτιζε επικίνδυνο ρόλο στην κινητοποίηση εξτρεμιστών οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, την παραμονή των επεισοδίων στο twitter, στην Ουάσιγκτον, την 6η Ιανουαρίου.

«Ανταλλάξαμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον Τζακ (Ντόρσεϊ)», τον διευθύνοντα σύμβουλο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είπε ο Χάρι, κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού συνεδρίου που οργανώθηκε από το Wired, ένα αμερικανικό περιοδικού που ειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας.

«Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του επέτρεπε (σε χρήστες) να οργανώσουν ένα πραξικόπημα», συνέχισε ο ίδιος. «Αυτό το email εστάλη μία ημέρα πριν και έκτοτε δεν μου έστειλε ποτέ απάντηση».

Στα τέλη του 2020, η ψευδής φημολογία περί νοθείας στις εκλογές, την οποία ξεκίνησε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τροφοδότησε την οργή πολλών συντηρητικών και υποστηρικτών θεωριών συνομωσίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι εισέβαλαν στο Κογκρέσο κατά τη διάρκεια της τελετής επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν, την 6η Ιανουαρίου. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Κατόπιν, το Facebook, το Twitter και άλλες μεγάλες πλατφόρμες απέκλεισαν τον Ντόναλντ Τραμπ και τις εξτρεμιστικές οργανώσεις που ενεπλάκησαν στις ταραχές.

Το Twitter δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι

«Το διαδίκτυο γίνεται μια φωλιά μίσους, διχασμού και ψεμάτων. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Κυρίως για οποιονδήποτε έχει παιδιά», συνέχισε ο ίδιος, σε μια συζήτηση για την παραπληροφόρηση.

«Ως ανθρώπινα όντα, ως άτομα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επιλογές και να λαμβάνουν αποφάσεις, θα μπορούσαν να ανησυχούν λίγο περισσότερο για την ασφάλεια των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ