Κόσμος

Προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο στο Μαυροβούνιο

Στις 7 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στο Μαυροβούνιο.

Στις 7 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στο Μαυροβούνιο και ενδεχόμενος δεύτερος γύρος των εκλογών θα διενεργηθεί στις 21 Απριλίου, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Ράνκο Κριβοκάπιτς.
Πρόκειται για τις έκτες προεδρικές εκλογές από την εισαγωγή του πολυκομματικού συστήματος στο Μαυροβούνιο και οι δεύτερες από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας το 2006. Η θητεία του νυν προέδρου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, λήγει στις 21 Μαΐου.

Ο νόμος ορίζει ότι πρόεδρος εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ψήφων των ψηφισάντων. Αν κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, τότε διεξάγεται δεύτερος γύρος σε 14 μέρες, στον οποίο συμμετέχουν οι δύο υποψήφιοι που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων. Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Μέχρι τώρα, τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου έχει ανακοινώσει ο αρχηγός του νεοϊδρυθέντος Δημοκρατικού Μετώπου, Μίοντραγκ Λέκιτς. 

Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών (DPS) ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έως τις 25 Ιανουαρίου θα ορίσει υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές και τα κόμματα των εθνικών μειονοτήτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό δήλωσαν ότι βάσει της συμφωνίας συνεργασίας είναι υποχρεωμένα να στηρίξουν εκείνον που θα προταθεί από το DPS.

Διαβάστε
Βάνδαλοι κατέστρεψαν προεκλογικό πανό του Γιώργου Λιλλήκα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μινεάπολη - «Ο δήμαρχος Φρέι παίζει με τη φωτιά»
Ο Τζέικομπ Φρέι είχε δηλώσει ότι «δεν θα εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί μετανάστευσης» με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά ότι «η δήλωση αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση του νόμου»
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Alex Pretti από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης στο Μινεάπολις
Σε δίκη δύο Γάλλοι streamers για τον θάνατο ενός 46χρονου σε live μετάδοση – Έκαναν βίντεο με βασανισμούς και ωμή βία
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη βίντεο όπου το θύμα δεχόταν προσβολές και χτυπήματα, τον απειλούσαν σε ζωντανή μετάδοση, στο κανάλι του, το οποίο είχε συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 ακολούθους
Ο 46χρονος Ζαν Πορμανόβ
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας – Επεισόδιο προκάλεσε κληρικός
Ο διορισμός της προκάλεσε κριτική από ορισμένους συντηρητικούς στο παγκόσμιο δίκτυο των Αγγλικανών που αντιτίθενται στη χειροτονία των γυναικών
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι