Κόσμος

Προειδοποίηση από ΕΕ: Οι χώρες μέλη να εντείνουν τα μέτρα για τη γρίπη των πτηνών

Την ώρα που ο κορονοϊός είναι ανεξέλεγκτος σε όλο τον πλανήτη η ΕΕ προειδοποιεί για ξεσπάσματα της γρίπης των πτηνών.

Συγκεκριμένα οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εντείνουν την επιτήρηση για ενδεχόμενα ξεσπάσματα της γρίπης των πτηνών σε άγρια και οικόσιτα πτηνά, δήλωσε σήμερα η ΕΕ.

Η ασθένεια είναι πολύ μεταδοτική μεταξύ των πτηνών αλλά ο κίνδυνος μετάδοσής της στους ανθρώπους θεωρείται χαμηλός, ανέφεραν οι υπηρεσίες υγείας και τροφίμων της ΕΕ σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε καθώς η ήπειρος προσπαθεί να καταπολεμήσει μια νέα αύξηση των μολύνσεων κορονοϊού.

«Οι χώρες μέλη της ΕΕ καλούνται να εντείνουν τα μέτρα επιτήρησης και βιοασφάλειας προκειμένου να προστατευθούν από ενδεχόμενα νέα ξεσπάσματα της γρίπης των πτηνών φέτος», αναφέρεται στην έκθεση.

Η προειδοποίηση ακολουθεί ξεσπάσματα τους τελευταίους μήνες ανάμεσα σε άγρια και οικόσιτα πτηνά στη δυτική Ρωσία και το Καζακστάν, τα οποία βρίσκονται στις φθινοπωρινές μεταναστευτικές διαδρομές που κατευθύνονται στην Ευρώπη.

Η μετάδοση στους ανθρώπους είναι σπάνια, αλλά έχει συμβεί στο παρελθόν και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.

«Ο κίνδυνος μετάδοσης ιών γρίπης των πτηνών στο γενικό κοινό στην Ευρώπη παραμένει πολύ χαμηλός», προστίθεται στην έκθεση.

«Ωστόσο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης σε ανθρώπους, συνιστάται στους πολίτες να μην έρχονται σε επαφή με νεκρά πτηνά χωρίς να φορούν τον κατάλληλο προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι