Συμβαίνει τώρα:
Φωτά στην Παιανία σε προαύλιο χώρο εταιρείας
Κόσμος

Προκλητική αφίσα στη Ρωσία! “Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους και από τον Ομπάμα”

Σάλος έχει ξεσπάσει με αφίσα στη Μόσχα που χαρακτηρίζει ουσιαστικά τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δολοφόνο. Η αφίσα που έγινε viral στο ίντερνετ έχει σλόγκαν "Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από τον Ομπάμα, αν και σκοτώνει πάρα πολλούς ανθρώπους".

Αυτό είναι το τελευταίο από μια σειρά “χτυπημάτων” στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με τον μοναδικό φιλελεύθερο Ρώσο βουλευτή Dmitry Gudkov να ανεβάζει φωτογραφία και να χαρακτηρίζει την αφίσα που έκανε την εμφάνισή της στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας “αηδιαστική και ενοχλητική”. “Σύντομα τα παιδιά θα τρομάζουν με τον Ομπάμα παρά με την Baba Yaga”, τη μάγισσα από τα ρωσικά παραμύθια, δήλωσε ο Dmitry Gudkov στον Guardian.

Δεν είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την προκλητική αφίσα, με το δημαρχείο της Μόσχας να μην έχει σχολιάσει το περιστατικό που κάνει τον γύρο του κόσμου. Ορισμένοι συνδέουν την αφίσα με το βίντεο “Σταματήστε τον Ομπάμα!” που αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Εμφανίζονταν δεκάδες Ρώσοι μαθητές να πέφτουν στο έδαφος σαν να ήταν νεκροί και αποκαλυπτόταν ένα κορίτσι που κρατούσε μια πινακίδα που έγραφε ότι ο “πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σκοτώνει 875 ανθρώπους κάθε εβδομάδα”.

Είχε προηγηθεί ένα ακόμα βίντεο έκκλησης προς τα Ηνωμένα Έθνη όπου φοιτητές δήλωναν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να τιμωρηθεί για χιλιάδες χαμένες ζωές. Τα δύο βίντεο έχουν προβληθεί πάνω από 500.000 φορές, με έναν από τους ομιλητές στο βίντεο έκκλησης προς τον ΟΗΕ να έχει αναγνωριστεί ως συντάκτης δημοσιεύματος σε μέσο που ελέγχεται από τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος.

Τον Ιανουάριο σε πανό που είχε κρεμαστεί απέναντι από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα είχαν αντικαταστήσει τη λέξη “ελπίδα” με τη λέξη “δολοφόνος” στην εμβληματική εκλογική αφίσα του Μπαράκ Ομπάμα του 2008. Σε βίντεο που προβλήθηκε στους τοίχους κτιρίων στη Μόσχα ζητούσαν να κριθεί ο Μπαράκ Ομπάμα από το δικαστήριο της Χάγης ένοχος για εγκλήματα πολέμου. Λίγο καιρό νωρίτερα, τον Δεκέμβριο, οι Κοζάκοι της περιοχής Krasnodar έκαψαν ομοιώματα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και φώναζαν “Ρωσία” και “Πούτιν”.

 

Анекдоты с бородой — в жизнь. «У нас в СССР — свобода слова! Я тоже могу выйти на Красную площадь и сколько угодно ругат…

Δημοσιεύτηκε από Dmitry Gudkov στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Πηγή: Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατακραυγή με τη δήλωση του Τζέι Ντι Βανς ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε με διαπραγματεύσεις - «Επικίνδυνη διαστρέβλωση»
Οργή στα social media με το... μαργαριτάρι που πέταξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφορικά με τη μεσολάβηση Τραμπ στις διαπραγματεύσεις Πούτιν και Ζελένσκι για την Ουκρανία - «Άσχετος» και «επικίνδυνα αμόρφωτος» γράφουν
Τζέι Ντι Βανς
Ρωσίδα ορειβάτισσα αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό του Κιργιστάν - Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»
Οι Αρχές σταμάτησαν τις έρευνες διάσωσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όμως ο γιος της δηλώνει πεπεισμένος ότι η μητέρα του ζει - 4 χρόνια πριν έμεινε δίπλα στον σύζυγό της στη χιονοθύελλα, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει
Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν επτά ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Ναταλία Ναγκοβίτσινα δείχνουν κίνηση από τον υπνόσακο
Φρίντριχ Μερτς: Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος – «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής»
Στη Γενική Συνέλευση τον Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει τον επόμενο μήνα οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz και ο Καναδός πρωθυπουργός Mark Carney / Annegret Hilse/Pool Photo via AP 1