Κόσμος

Προκλητικοί! Τραμπ και Μπολσονάρο αλληλοσυγχαίρονται για τις… φωτιές στον Αμαζόνιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ζαιχ Μπολσονάρο παρά την κατακραυγή για τη στάση της κυβέρνησης στη Βραζιλία για τις φωτιές στον Αμαζόνιο ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρο μάλιστα ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την στήριξή του. «Γνωρίζω πολύ καλά τον πρόεδρο Μπολσονάρο. Εργάζεται πολύ σκληρά για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και, με όλο το σεβασμό, κάνει εξαιρετική δουλειά για το λαό της Βραζιλίας. Δεν είναι εύκολο. Ο ίδιος και η χώρα του έχουν την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ!», έγραψε στο tweet του ο Τραμπ.

«Καταπολεμάμε τις πυρκαγιές με μεγάλη επιτυχία», απάντησε με tweet του ο πρόεδρος της Βραζιλίας, λίγες ώρες αργότερα αφότου έθεσε ως όρο να λάβει τη συγγνώμη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για να δεχθεί τη βοήθεια της G7 στην κατάσβεση των πυρκαγιών που κατακαίνε επί εβδομάδες το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τη στήριξή του προς «τον Τραμπ των τροπικών», όπως κάποιοι αποκαλούν Βραζιλιάνο ακροδεξιό πρόεδρο, ο Τραμπ τάσσεται ενάντια στον Γάλλο πρόεδρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 3
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1