Κόσμος

Πρόσωπο της χρονιάς για το TIME η Άνγκελα Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης, αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από περιοδικό TIME. Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο επικεφαλής του ISIS Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και τρίτος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Απ’ όπου κι αν το δει κανείς, η λίστα του περιοδικού Time με τα πρόσωπα της χρονιάς θα προκαλέσει αίσθηση. Όχι μόνο γιατί πρόσωπο της χρονιάς αναδείχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, που με την πολιτική της στην οικονομική πολιτική της ευρωζώνης αλλά και στο προσφυγικό (που της κοστίζει σε δημοτικότητα εντός των συνόρων) αλλά γιατί δεύτερος είναι ο επικεφαλής του ISIS Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και τρίτος ο Ντόναλντ Τραμπ, ο άνθρωπος που θέλει να γίνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ και αν εκλεγεί να χρίσει φράκτη στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και να κλείσει τα σύνορα στους Μουσουλμάνους!

Το Time χαιρετίζει την ικανότητά της Μέρκελ να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που παρουσιάσθηκαν στην Ευρώπη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η διευθύντρια έκδοσης του Time Νάνσι Γκιμπς υπογραμμίζει την αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ στην ελληνική κρίση και στην μεταναστευτική κρίση, καθώς και την απάντησή της στην απειλή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Από το 1927, η καγκελάριος της Γερμανίας είναι η 4η γυναίκα που ονομάζεται Πρόσωπο της Χρονιάς από το Time. Το 1936 είχε τιμηθεί η Γουάλις Γουόρφιλντ Σίμπσον, η ζωντοχήρα για την οποία ο βασιλιάς Εδουάρδος ο 8ος εγκατέλειψε το θρόνο. Ακολούθησαν η βασίλισσα Ελισάβετ και η πρόεδρος των Φιλιππινών Κορασον Ακίνο.

Στην 4η θέση είναι το Κίνημα κατά της αστυνομικής βιας κατά μαύρων στις ΗΠΑ, Black Lives Matter, στην 5η θέση ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι, στην 6η ο Τράβις Κάλανικ ιδρυτής της Uber, στην 7η η Κέιτλιν Τζένερ, ο πρώην αθλητής του στίβου (και πατριός της Κιμ Καρντάσιαν) Μπρους Τζένερ που μέσα στη χρονιά έκανε αλλαγή φύλλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ