Κόσμος

Πρόστιμο 2.980 ευρώ γιατί είπε πατσαβούρα τον Ρομπάϊ

Πρόστιμο 2.980 ευρώ επιβλήθηκε στο Βρετανό ευρωβουλευτή και γνωστό ευρωσκεπτικιστή, Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον Πρόεδρο της ΕΕ, τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, «πατσαβούρα» και «υπαλληλίσκο», κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Φεβρουάριο του 2010.

Το πρόστιμο προς το Βρετανό ευρωβουλευτή επικύρωσε πριν από λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 2010 ο τότε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ είχε καταδικάσει το Βρετανό ευρωβουλευτή σε πρόστιμο 2.980 ευρώ για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε εναντίον του Προέδρου της ΕΕ.

Το ποσό αυτό ιστούται με δέκα ημερήσιες αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές για τη συμμετοχή τους στις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Ο Φάρατζ προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή που του επιβλήθηκε. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 5 Σεπτεμβρίου απέρριψε την προσφυγή του Ν. Φάρατζ υποχρεώνοντάς τον επιπλέον να πληρώσει τα έξοδα της δίκης.

Ο ίδιος ο Φάρατζ σχολίασε στο Τwitter: «Η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να γίνεται σεβαστή απ’ όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ελευθερία της έκφρασης δεν περιορίζεται στους υπέρμαχους της ΕΕ».

Ο Φάρατζ ανήκει στην Ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και στο βρετανικό κόμμα UKIP.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατακραυγή με τη δήλωση του Τζέι Ντι Βανς ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε με διαπραγματεύσεις - «Επικίνδυνη διαστρέβλωση»
Οργή στα social media με το... μαργαριτάρι που πέταξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφορικά με τη μεσολάβηση Τραμπ στις διαπραγματεύσεις Πούτιν και Ζελένσκι για την Ουκρανία - «Άσχετος» και «επικίνδυνα αμόρφωτος» γράφουν
Τζέι Ντι Βανς
Ρωσίδα ορειβάτισσα αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό του Κιργιστάν - Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»
Οι Αρχές σταμάτησαν τις έρευνες διάσωσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όμως ο γιος της δηλώνει πεπεισμένος ότι η μητέρα του ζει - 4 χρόνια πριν έμεινε δίπλα στον σύζυγό της στη χιονοθύελλα, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει
Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν επτά ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Ναταλία Ναγκοβίτσινα δείχνουν κίνηση από τον υπνόσακο