Κόσμος

Πρώτη Κυρία κατηγορείται για ξυλοδαρμό μοντέλου!

Η Ζιμπάμπουε ζήτησε σήμερα να αναγνωριστεί η διπλωματική ασυλία της Πρώτης Κυρίας της χώρας, της Γκρέις Μουγκάμπε, η οποία κατηγορείται ότι χτύπησε και τραυμάτισε μια νεαρή γυναίκα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Το υπουργείο Αστυνομίας της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσε επίσης ότι η Μουγκάμπε βρίσκεται ακόμη στη χώρα και δεν έχει αναχωρήσει για τη Χαράρε, ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου.

“Οι δικηγόροι της ύποπτης και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησής της επικοινώνησαν με τους ερευνητές (της αστυνομίας) για να τους ενημερώσουν ότι η ύποπτη θέλει να επικαλεστεί τη διπλωματική ασυλία της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, η Γκρέις Μουγκάμπε ενημέρωσε επίσης τις αρχές ότι θα παραστεί στην Πρετόρια στη σύνοδο της Κοινότητας για την Ανάπτυξη της Μεσημβρινής Αφρικής, στην οποία θα συμμετάσχει και ο σύζυγός της το Σαββατοκύριακο.

Η πρώτη κυρία της Ζιμπάμπουε κατηγορείται ότι την περασμένη Κυριακή χτύπησε και τραυμάτισε στο πρόσωπο την Γκαμπριέλα Ένγκελς, ένα μοντέλο 20 ετών που διέμενε μαζί με φίλους της στο ίδιο ξενοδοχείο, σε μια αριστοκρατική συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ. Η νεαρή γυναίκα κατέθεσε μήνυση και υποστηρίζει ότι έχει τραυματιστεί στο μέτωπο.

Η υπόθεση αυτή απειλεί να διαταράξει τις καλές διπλωματικές σχέσεις που διατηρεί η Νότια Αφρική με τη Ζιμπάμπουε και είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μια λύση.

Η Γκρέις Μουγκάμπε θεωρείται ότι ασκεί σημαντική επιρροή στον 93χρονο σύζυγό της και φέρεται ως το μεγάλο φαβορί για να τον διαδεχτεί στην προεδρία της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα η νέα «μόδα» των εφήβων - Τουλάχιστον 15 εκατομμύρια νέοι τα χρησιμοποιούν σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Ειδικοί λένε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο επιβλαβές από το κανονικό όμως εξακολουθούν να περιέχουν νικοτίνη που μπορεί να οδηγήσει στον εθισμό
Europa Press via AP
Δανία: Απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών – «Απελευθερώσαμε ένα τέρας» προειδοποιεί η πρωθυπουργός
Η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε σχέδιο απαγόρευσης πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα για παιδιά κάτω των 15 ετών ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέττε Φρέντερικσεν
Η Χαμάς γιορτάζει την 7η Οκτωβρίου: «Ήταν μια ιστορική απάντηση στην κατοχή του Ισραήλ» – Οι όροι της για να συμφωνήσει σε εκεχειρία
Αξιωματούχος της εξτρεμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης αποκάλυψε τα αιτήματα της Χαμάς για να πει «ναι» στο σχέδιο ειρήνης του Τραμπ για την Γάζα
Άνθρωπος θρηνεί φίλους που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova