Κόσμος

Πρωτιά για τη Βιρτζίνια: Η πρώτη νότια πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε τη μαριχουάνα

Η μαριχουάνα και για ψυχαγωγικής σκοπούς, σε μικρή ποσότητα, είναι πλέον νόμιμη και στη Βιρτζίνια. Η πολιτεία έγινε η πρώτη του αμερικανικού νότου που νομιμοποιεί έτσι τη μαριχουάνα.

Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Βιρτζίνια ψήφισαν υπέρ της νομιμοποίησης της κατοχής μαριχουάνας από ενήλικες, από την 1η Ιουλίου, παρά την έντονη αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων κοινοβουλευτικών.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ, δήλωσε ότι η πολιτεία του “έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη στον νότο που νομιμοποιεί την απλή κατοχή μαριχουάνας”.

“Η νομοθεσία για τη μαριχουάνα είχε δημιουργηθεί ξεκάθαρα για να στοχοθετηθούν οι κοινότητες των έγχρωμων, με τους μαύρους στη Βιρτζίνια να είναι δυσανάλογα πιο πιθανό να συλληφθούν, να κατηγορηθούν και να καταδικαστούν”, εκτίμησε ο Νόρθαμ.

Click4more Μαριχουάνα… non stop στη Νέα Υόρκη: Νόμιμη η χρήση και για ψυχαγωγικούς σκοπούς

“Σήμερα η Βιρτζίνια έκανε ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να διορθώσει αυτές οι αστοχίες και να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη για όσους αδικούνταν επί χρόνια”, πρόσθεσε.

Πολλές αμερικανικές πολιτείες, όπως αυτή της Νέας Υόρκης και του Κολοράντο, έχουν λάβει αντίστοιχα μέτρα, όμως η Βιρτζίνια είναι πρωτοπόρος για τις νότιες πολιτείες, οι οποίες παραδοσιακά είναι πιο συντηρητικές.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, οι ενήλικες άνω των 21 ετών θα μπορούν να έχουν στην κατοχή τους νόμιμα έως και 28 γραμμάρια μαριχουάνας για προσωπική χρήση και να καλλιεργούν τέσσερα φυτά ανά νοικοκυριό. Ωστόσο δεν θα επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας δημοσίως.

Οι άδειες για την παραγωγή και την πώληση μαριχουάνας θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουλίου 2024.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος